Місто

Житомирян запрошують на безкоштовний експрес-курс «Прокачай українську»

9 February 2024, 13:54

«Прокачай українську» до Міжнародного дня рідної мови. Управління культури запрошує на експрес-курс з української мови, який стартує 22 лютого.

«Управління культури започаткувало таку традицію з 2020 і вона актуальна й на сьогодні. Ми чекаємо всіх охочий дорослих, від 18 років. Потрібно лише заповнити гугл форму, або зателефонувати за телефоном. Курс з української мови на безоплатній основі, тому чекаємо всіх охочих», - говорить начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

Цього року охочі відвідати курс можуть запропонувати тему заняття вказавши її в гугл-формі, а організатори оберуть найпопулярніші відповіді. Наразі вже є три теми, які найчастіше вказують при реєстрації.

«На сьогодні у нас вже понад 20 зареєстрованих і поки бере пріоритет три теми: новий правопис, написання ділових листів та етикет мовлення. Також цього року ми дали можливість обирати час та день заняття для тих, хто заповнює гугл-форму. На сьогодні обрати четвер на 17:30. Викрадачі у нас ті самі, які вже третій рік поспіль з нами навчають житомирян та гостей міста - це Лінкевич Людмила, Гримашевич Людмила та Власенко Людмила. Це викладачі високо рівня і ми раді, що вони підтримують цю ініціативу», - розповідає начальниця управління культури Житомирської міської ради.

Потрапити на курс зможе обмежена кількість людей, але в управлінні культури кажуть: як показує практика попередніх років, місць вистачає на всіх охочих.

«Це єдине обмеження, яке ми зазвичай визначаємо для того, щоб кожен, хто прийшов на курс отримав індивідуальний підхід. У нас обмеження до 40 осіб, але зазвичай, які б обмеження не ставили, якщо люди записуються, то ми беремо ще. Також у нас є обмеження за кількість, бо безпека понад усе, укриття може прийняти таку кількість, оскільки це буде проходити в «Домі української культури», - каже Ілона Колодій.

Щоб потрапити на курс, обов'язково потрібно зареєструвати або за номером телефону: +38 (068) 500 80 90 (вт-сб з 10:00 до 19:00) та за посиланням на гугл форму.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році До Дня Європи управління культури організовувало для містян безкоштовні експрес-курси з вивчення іноземних мов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: українська мова курс навчання Колодій управління культури мова 
Матеріали по темі