Місто

Не користувалися пасками безпеки: понад 150 постанов на водіїв винесли житомирські патрульні з початку цього року

10 February 2024, 15:55

Від початку 2024 року патрульні винесли 154 постанови на водіїв, які не виконали вимогу ч. 5 ст. 121(Порушення правил користування ременями безпеки) КУпАП.

Про це 10 лютого інформує патрульна поліція Житомирської області.

«Нагадуємо — пасок безпеки розміщений в авто не просто так, він рятує життя! Вирушаючи у дорогу, чимало водіїв забувають про елементарні правила безпеки. Дехто свідомо ігнорує, вважаючи, що використання паска безпеки є неефективним та незручним. Інші поспішають і не вважають за необхідне витрачати час, щоб пристебнутися та нагадати про це пасажирам», - йдеться в повідомленні.

Проте слід пам’ятати, що надійно пристебнутий ремінь безпеки міцно утримує людину на сидінні та у випадку автопригоди перешкоджає зіткненню з твердими елементами салону.

«Сідаючи за кермо, візьміть за добру звичку обов’язково пристібатися та контролювати, щоб це робили й пасажири.Вкотре закликаємо всіх водіїв неухильно дотримуватись ПДР! Пристібайте ремені безпеки, турбуйтесь про найрідніших, збережіть найцінніше — життя! Нехай ваші поїздки будуть безпечними», - наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, у 2023 році сталися 419 ДТП через перевищення швидкості, в яких загинули 64 особи та травмувалися — 537

Як повідомляв Житомир.info, за січень 2024 року у Житомирській області сталися 57 автопригод, внаслідок яких постраждали 65 людей, ще 12 – загинули.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: штраф постанова пасок безпеки патрульний  
Матеріали по темі