Новини компаній

Три найпоширеніших причини, чому псується питна вода у бутлі

19 February 2024, 15:55

Дуже часто з різних джерел інформації чуємо про важливість вживання достатньої кількості води щодня. Пити воду з-під крана — точно не варіант. У багатьох містах України стан водопровідних мереж не найкращий. І це впливає на якість води. Пити її чи використовувати для приготування їжі не варто.

Жителі міст часто використовують фільтри для води. Але цей варіант має відносні мінуси: коштують вони недешево, потребують регулярного догляду й обслуговування. Розвʼязати проблему може питна вода у бутлях, замовити яку можна через My Water Shop. Це сучасний сервіс доставки чистої питної води для всієї родини. В онлайн-каталозі ви знайдете все необхідне обладнання для зручного зберігання і розливу води.



Чому псується вода: основні причини

Часто вода у полікарбонатній, пластиковій чи навіть скляній тарі, може позеленіти, зʼявляється неприємний запах. Які причини такого явища та як зберегти свіжість води?

Найпоширенішими причинами псування води у бутлі є:

1. Для розливу води використовується помпа чи кулер, який давно не дезінфікували чи не замінювали. Для того, щоб вода у бутлі залишалася чистою і свіжою якомога довше, варто ретельно промивати у теплій воді хоча б раз на місяць всі комплектуючі помпи: носик, шланг, трубку. Якщо вода вже зіпсувалась, то помпу однозначно треба купувати нову. Придбати якісний та практичний аксесуар можна за посиланням https://mywatershop.ua/catalog/pompy-dlya-vody/vie... . Кулер варто чистити хоча б раз на пів року. Недотримання цих простих правил часто є причиною бактеріального зараження води.

2. Ігнорування елементарних гігієнічних норм під час розливу води. Так, якщо бутлі не проходили своєчасне миття, дезінфекцію, то можуть стати сприятливим середовищем для розвитку бактерій. Переважно це трапляється, коли споживач набирає воду у пунктах розливу чи бюветах. Після тривалого використання однієї і тієї ж тари всередині з’являється наліт. Хвороботворні мікроорганізми розвиваються і на стінках ємності, і у воді, яку ви набираєте у такий бутель.

3. Неправильне зберігання води. Не варто ставити бутлі поруч із джерелом тепла або під прямі сонячні промені. У теплій застояній воді швидше розвиваються синьо-зелені водорості. Це і є причиною позеленіння води. Вживати таку рідину небезпечно.

Часто звичайного миття бутля у домашніх умовах недостатньо. Позбавитися хвороботворних мікроорганізмів можна виключно на професійному обладнанні з використанням спеціальних засобів для дезінфекції.

Сервіс My Water Shop приділяє особливу увагу якості води та чистоті тари, у якій її доставляють. Ви можете бути певні, що замовляєте

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода 
Матеріали по темі