Суспільство

Під час виклику про домашнє насильство у будинку 49-річного жителя громади Житомирської області знайшли боєприпаси

19 February 2024, 16:12

Поліцейські вилучили боєприпаси з будинку жителя Лугинської громади.

Про це 19 лютого повідомляє Коростенське районне управління поліції.

Днями правоохоронці Коростенщини отримали виклик про вчинення домашнього насильства, а по приїзду виявили корпуси гранат та інші небезпечні предмети, тож на місці події працювала слідчо-оперативна група.

«Поліцейські встановили, що в господарському приміщенні домоволодіння, що належить 49-річному місцевому жителю, виявлено паперовий пакунок. У ньому чоловік зберігав: корпуси гранати Ф-1 та М-50, запалювальні трубки, пластичну вибухову речовину та вогнепровідний шнур», - йдеться в повідомленні.

Відтак всі обставини події поліцейські задокументували, а вилучене направили на експертне дослідження до Житомирського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Слідчі розпочали досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Водночас поліцейські склали адміністративні матеріали щодо чоловіка за ст. 173-2 (Домашнє насильство) КУпАП.

За чинним законодавством незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Фото: Коростенське районне управління поліції

Водночас поліція нагадує: зброю, боєприпаси та вибухові речовини не можна зберігати без передбаченого законом дозволу. У разі, якщо такі предмети знайдені випадково, дісталися у спадок або виявлені за інших обставин – зверніться до поліції для їх безпечного вилучення.

Нагадаємо, у Житомирі за тиждень з 12 по 18 лютого на Київському шосе та провулку Яблуневому виявили 2 небезпечні предмети ззовні схожі на гранати. Один з них виявився тренувальним засобом, а інший – бойовим.

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого 2024 року у Звягелі правоохоронці вилучили гранату та підривач, які 39-річний містянин зберігав вдома.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: боєприпас запал граната Лугини пластид поліція  
Матеріали по темі