Події

Рік обмеження волі присудили чоловіку, який у жовтні незаконно ловив рибу на водосховищі у Житомирській області

28 February 2024, 12:18

Чоловіку, який у жовтні на водосховищі у селищі Корнин ловив рибу за допомогою сіток, присудили рік обмеження волі з відшкодуванням збитків.

Про це 28 лютого повідомила пресслужба Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

«Постановою Попільнянського районного суду Житомирської області порушника правил рибальства притягнуто до кримінальної відповідальності. Особу визнано винуватою у вчиненні кримінального проступку передбаченого ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді одного року обмеження волі», - йдеться у повідомленні.

Суд також зобов’язав порушника відшкодувати у повному обсязі заподіяні державі збитки – понад 167 тис. грн.

Нагадаємо, зловмисника було викрито житомирськими рибоохоронцями у жовтні 2023 року на р. Ірпінь. Рибний мародер, використовуючи 7 сіток довжиною близько півкілометра, незаконно впіймав понад 80 рибин і раків загальною вагою 22 кг.

«Від особистого відповідального ставлення кожного з нас залежить чи буде у наших водоймах риба. Закликаю громадян бути свідомими у власних діях і дотримуватись правил рибальства. В іншому разі – зловмисники будуть притягуватись до відповідальності згідно з чинним законодавством», - зазначив т.в.о. Голови Держрибагентства Ігор Клименок.

Довідково: відповідно до ст. 249 Кримінального кодексу України незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду карається штрафом від 17000 до 51000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років.

Водночас ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за кримінальне правопорушення, передбачене цією статтею, караються штрафом від 51000 до 85000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Як повідомляв Житомир.info, 17 жовтня 2023 року на водосховищі у селищі Корнин Житомирського району викрили чоловіка, який ловив рибу за допомогою заборонених знарядь. Сума збитків майже 170 тисяч гривень. У січні 2024 року поліцейські завершили розслідування браконьєрства та передали справу до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибалка Корнин водосховище браконьєр 
Матеріали по темі