Економіка

Аптека на колесах, цех із морозивом та бухгалтерські послуги: куди знову спрямують грантові кошти підприємці Житомирської області

4 March 2024, 12:38

Упродовж перших двох хвиль програми «Власна справа» у цьому році заяви на отримання мікрогрантів на створення або розвиток бізнесу подали 70 жителів Житомирщини. 33 бізнес-плани були схвалені Державним центром зайнятості до реалізації й розраховані кошти були виділені їх подавачам, в середньому – по 244 тис. грн. Загальна сума мікрогрантів за підсумками двох хвиль перевищує 8 млн грн.

Про це 1 березня повідомляє Житомирська обласна служба зайнятості.

«Успішне втілення грантерами передбачених бізнес-ідей додасть щонайменше 66 нових робочих місць. Серед отримувачів – здебільшого діючі ФОПи, лише четверо новачків у бізнесі та юридична особа. У гендерному співвідношенні – практично паритет: 16 чоловіків та 17 жінок», - розповідають у центрі зайнятості.

За грантові кошти в області:

  • запрацює аптека на колесах, виробництво текстильних виробів, меду та бджолопродукції, декоративна обробка каменю та граніту;
  • відкриється цех з виробництва морозива, школа манікюру, центр з надання бухгалтерських послуг, косметологічний кабінет, салони краси, кав’ярні і магазини;
  • розшириться готельний бізнес, продюсерський центр, стоматологічна клініка, флористична студія, продуктові маркети та ін.

Більше про програму https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogrant-vlasna-sprava

Подати заявку можна через Дію https://is.gd/Zezi5a

Відповіді на запитання щодо умов програми та оформлення заявки на отримання мікрогранту можна отримати за телефоном «гарячої» лінії 063-214-41-75, а також в телеграм-каналі Житомирської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, у Житомирській області триває набір на програму для жінок «Запусти власну справу». Тренінг відбудеться 14-17 березня.

Як повідомляв Житомир.info, у рамках програми «Власна справа» за 2023 рік підприємці Житомирської області отримали понад 125 млн грн, це майже на 97 млн грн більш ніж у 2022.

А 31 січня 2024 року служба зайнятості розповіла, що в Україні створили серію роликів про те, як отримати урядові гранти на розвиток бізнесу за програмами «Власна справа» і «Грант для ветеранів та їх подружжя».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант мікрогрант центр зайнятості ЦЗ грант бізнес Власна справа 
Матеріали по темі