Події

У Житомирській області горіли будинки та екосистеми: вогнеборці закликають не спалювати суху траву та нагадують про штрафи

4 March 2024, 13:02

Впродовж минулої доби в області ліквідовано 12 пожеж.

Про це 4 березня інформує пресслужба ГУ ДСНС України в Житомирській області.

«3 березня о 15:13 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку у с. Сербо-Слобідка Чижівської територіальної громади Звягельського району. На місці події рятувальники встановили, що вогнем охоплена покрівля будинку. О 15:52 пожежу вдалося локалізувати, а за годину - ліквідувати.Внаслідок надзвичайної події вогнем знищено покрівлю. Ймовірна причина займання – потрапляння малокалорійного джерела на горючі матеріали», - йдеться в повідомленні.

Крім того, овруцькі вогнеборці ліквідували загоряння господарчої споруди у селищі Першотравневе Гладковицької громади Коростенського району, а у с. Червона Волока рятувальники гасили пожежу у житловому будинку.

Також впродовж минулої доби рятувальники 7 разів залучалися на гасіння пожеж в природних екосистемах. Там вогнем пройдено майже 10 га території.

Зазначимо, що 3 березня пресслужба ГУ ДСНС України в Житомирській області повідомила, що в регіоні збільшується кількість пожеж в екосистемах.

«Тепла погода принесла збільшення статистики загорянь в екосистемах регіону. Станом на недільний ранок вже є 16 таких пожеж, вогнем пройдено 8 га територій області. Лише за добу, що минула, сталося 4 таких пожежі. Зокрема, дві виникли на території Звягельщини, де у райцентрі горіло 0,5 га, а у м. Баранівка – зайнялось на площі 2,5 га», - йдеться в повідомленні.

Людський фактор – загальна причина виникнення таких пожеж у цей період! Адже займається через спалювання сміття, торішнього сухостою чи необережне поводження з вогнем. А суха та вітряна погода сприяють миттєвому розповсюдженню. Через що такі пожежі вкрай важко гасити й вони часто набувають масштабних розмірів та можуть спричинити тяжкі й трагічні наслідки.

«Закликаємо усіх жителів не провокувати пожежі у природних екосистемах! Також нагадуємо, що відповідно до статті 77-1 кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків передбачена адміністративна відповідальність. Громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн», - наголошують рятувальники.

Нагадаємо, 2 березня у Звягелі під час гасіння пожежі вогнеборці виявили тіло чоловіка.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 28 на 29 лютого 2024 року у Коростені під час гасіння пожежі у квартирі врятували 58-річного чоловіка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа екосистема рятувальник трава вогонь штраф вогнеборець  
Матеріали по темі