Місто

В Житомирі готуються до сезону атракціонів і хочуть демонтувати ланцюгову карусель в парку та колесо огляду в гідропарку

5 March 2024, 14:25

У Житомирі потеплішало і в парку увімкнути атракціони. Про те офіційно сезон ще не розпочався, адже перед повноцінним запуском гойдалки, каруселі та колесо огляду планують перевірили на дотримання технічних вимог.

«Потеплішало, люди засумували, мами з дітками підходять і питають: чому не запускаєте, гарна погода. Оскільки у нас всі дозвільні документи є, воно відповідає стандартам, сьогодні ми продовжуємо далі займатися атракціонами, щоб все було добре, тому і запустилися. У 2023 році 28 березня ми проходили технічний огляд, він у нас діє по 28 березня 2024 року. Сезон плануємо відкрити 1 квітня, якщо буде погода. До 28 березня планує пройти знову технічний огляд всіх атракціонів», – розповідає директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Крім того, атракціони та дитячі майданчики в обох парках хочу відремонтувати та пофарбувати.

«Наприкінці 2023 року ми закупили фарбу, всі необхідні матеріали – це дошки, лак. Найголовніше руки, тобто люди, які будуть все це робити. Це за власні кошти, які заробили, трохи більше ніж 70 тисяч грн. На дитячих майданчиках поремонтуємо гойдалки, подивимося, щоб діти не травмувалися, все що можна пофарбувати - пофарбуємо, все що можна відремонтувати - відремонтуємо», – говорить директор КП «Парк».

Деякі атракціони вже не придатні, зокрема, колесо огляду та одна з каруселей, наголошує директор парку. Також говорить, що їх треба демонтувати, але для остаточного рішення потрібно провести обстеження та отримати дозвіл міськвиконкому.

«Тут у нас точно не буде працювати ланцюжок, зараз готуються документи на її обстеження і гадаю, що будемо готувати документи на виконавчий комітет, щоб її прибрати. Так само колесо огляду в гідропарку. На жаль, цього року воно працювати не буде, воно і той рік не працювало. Воно у такому стані, що доведеться його демонтувати», – сказав директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Вартість квитків на атракціони залишиться незмінною.

«Наразі ціни у нас залишаються на рівні - 15-25 грн, дорослий – 25 грн, дитячий – 15 грн. Єдине, в гідропарку навряд, а ось в парку буде працювати човникова станція і там ціни будуть трохи інші», – каже Сергій Бондар.

Нагадаємо, що у 2023 році сезон у житомирських парках розпочався у травні, тоді у Шодуарівському парку працювало 12 атракціонів.

Як житомирські парки готували до початку сезону у 2023 році дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк гідропарк атракціон колесо огляду Бондар 
Матеріали по темі