Події

Чоловіка, який наніс ножові удари сусіду в гуртожитку Житомирської області, взяли під варту на 60 днів

11 March 2024, 17:09

Чоловіка, який 9 березня здійснив замах на вбивство свого сусіда в гуртожитку в селі Никонівці, взяли під варту строком на 60 днів без визначення розміру застави.

Про це 11 березня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський суд обрав запобіжний захід тимчасовому мешканцеві Бердичівського району, підозрюваному у закінченому замаху на вбивство (ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України). Слідча суддя повністю задовольнила клопотання слідчого та обрала підозрюваному тримання під вартою строком на 60 днів без визначення розміру застави. Судове рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку», - йдеться у повідомленні.

Згідно з клопотанням,38-річного чоловіка, раніше не судимого, підозрюють у тому, що він, перебуваючи за місцем свого тимчасового проживання у селі Никонівці, на ґрунті неприязних стосунків намагався убити іншого мешканця цього ж будинку. Для цього він наніс йому численні удари ножем у груди та в голову. Довести задумане до кінця йому завадили інші жильці, які втрутились у конфлікт.

У судовому засіданні підозрюваний визнав свою вину та пояснив, що скоїв напад на сусіда по кімнаті, перебуваючи у неконтрольованому стані через те, що випив алкоголь одночасно з таблетками, які приймає у зв′язку із захворюванням.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 9 березня у с. Никонівці під час конфлікту один з місцевих жителів отримав ножові поранення від сусіда в гуртожитку. Чоловік був ушпиталений до реанімаційного відділення лікарні та прооперований.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конфлікт ніж замах на вбивство гуртожиток Никонівці суд 
Матеріали по темі