Новини компаній

Обігрів панорамного вікна за допомогою внутрішньопідлогового конвектора, чи варто це робити?

26 March 2024, 15:29

За останні п'ятнадцять років кількість видових квартир із панорамними вікнами зросла в десятки разів. Це спричинило бум на ринку опалення і швидкий ріст популярності таких приладів опалення як вбудовані в підлогу конвектори опалення.

Для панорамного скління немає кращого рішення ніж внутрішньопідлоговий конвектор! Але чи це дійсно так?

Періодично в мережі можна зустріти відгуки клієнтів, які не радять їх купувати.

Давайте розбиратись, чи варто все ж таки встановлювати конвектори опалення, якщо ви маєте панорамні вікні й хочете зберегти красивий вид?


Почнемо з того, на що найчастіше жаліються невдоволені клієнти.

Топом нарікань є - недостатній обігрів приміщення та шум від вентиляторів.

Чи дійсно вбудовані конвектори не гріють?

Почнемо з першого.

Недостатній обігрів приміщення внутрішньопідлоговим конвектором.

Такі ситуації дійсно трапляються. Але причиною цього, як правило, не є несправність приладу, а інші першопричини.

Часто при зверненні клієнта із проблемою холодного приміщення виявляється, що в будинок подається теплоносій з температурою нижче норми. Тобто клієнт очікує, що вода 35 градусів має давати тепло. Але в такому випадку, на жаль, не спасе ніякий прилад опалення. Холодно буде і з будь-яким іншим радіатором опалення. Норми температури подачі варіюються в залежності від температури за вікном, а стандартний прорахунок усіх типів батарей проводиться при температурі 75/65/20. Це означає, що температура теплоносія (води) на вході має бути 75 градусів. У таких випадках єдиною рекомендацією буде звертатись в обслуговуючу компанію з вимогою корекції температури теплоносія. Щодо конвектору, то він справний, і "з радістю" обігріє приміщення при усунення головної першочергової проблеми.

Наступною, причиною недостатності тепла від батареї вбудованої в підлогу є неправильний початковий прорахунок. Тобто прилад замалий для площі, яку намагаються обігріти. Таке трапляється не часто, але, на жаль, дійсно має місце. І не завжди це помилка менеджеру. Іноді клієнт категорично відмовляється від приладів із вентилятором, остерігаючись їх шуму, і наполягає, що йому "вистачить", не звертаючи увагу на рекомендації виробників. Звернемо увагу, що всі прилади мають свої показники теплової потужності. У батарей з вентиляторами (конвектори з примусовою конвекцією) вона значно вища, ніж у конвекторів без вентиляторів. Конвектори без вентиляторів, як правило, не використовуються як основне опалення в житлових приміщеннях, а лише як додаткове.

Інколи ми радимо клієнтам підібрати комбіновану систему опалення. Це коли конвектор з природною конвекцією для відсікання холодного повітря з під вікна та трубчастий вертикальний радіатор для обігріву приміщення.

Окремо можна виділити ситуації, коли маючи бажання "вписатись в бюджет" дизайнери (і не лише вони) не звертають увагу на тепловіддачу приладу. А враховують лише бажаний розмір для красивої "картинки" та обмежений бюджет проекту.

Тож при підборі конвектору вбудованого в підлогу наполегливо радимо звертатись до професіоналів та надавати планування і іншу важливу інформацію.

Шум вентиляторів

Як би банально це не звучало, але щоб конвектор не був занадто шумним його також потрібно правильно підібрати по розмірам.

Якщо років 7 назад можна було сказати, що якщо хочеш тихий конвектор, то вибирай лише європейське виробництво, то зараз це не так. Більшість українських виробників конвекторів перейшла на використання тихих вентиляторів 24В. Серед топових українських виробників із тихими вентиляторами можна відмітити Carrera, U-Con, CoolTherm, до європейських топів відносяться Verano, Mohlenhoff, Isan.

Проте важливо враховувати, що для мінімізації показників шуму вентиляторів, варто прораховувати необхідну потужність приладу із обертами вентиляторів до 50-70%, а не на максимальній швидкості. І для спальних зон з врахуванням при роботі вентиляторів на 30-50%. Це забезпечить дійсно комфортне користування внутрішньопідлоговими конвекторами.


Підсумки

Підводячи підсумки можемо відверто заявити, що внутрошьопідлогові конвектори - це дійсно найкраще рішення для обігріву приміщень із панорамними вікнами в підлогу.

Але при їх підборі потрібно враховувати більше нюансів, і надавати продавцям всю важливу інформацію. Якщо ви знаєте, що температура теплоносія буде нижче 50 градусів, повідомте про це, якщо ви хочете мінімізувати шум від вентилятора, повідомте про це. Чим більше інформації отримає менеджер, тим якіснішим буде підбір!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конвектор опалення тепло вікно 
Матеріали по темі