Місто

Житомир відвідала делегація Естонії, на Київській відкрили Почесне консульство

27 March 2024, 17:56

У Житомирі 27 березня 2024 року відкрили Почесне консульство Естонської Республіки, до відкриття долучилися: голова Рійгікогу (парламенту Естонії) Лаурі Хуссар, Посол Естонії в Україні Аннелі Кольк та начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Сьогодні визначна подія для Житомирщини – відкриття першого почесного консульства. І надзвичайно приємно, що це консульство саме нашого справжнього друга, нашого партнера Республіки Естонії», - сказав Віталій Бунечко.

Консульство знаходиться в центрі Житомира, на вулиці Київській, очолив Почесне консульство Естонії Микола Сиченко – голови спостережної ради фабрики «Lesya».

Нагадаємо, зранку 27 березня у Житомирі на вулиці Київській не працювали світлофори, в патрульній поліції пояснювали це «проведенням заходів».

Як повідомляв Житомир.info, з 2008 року у Житомирі на вулиці Пушкінській було розміщене почесне консульство Грузії, у 2010 році на вулиці Малій Бердичівській відкривали перше в Україні та перше на території пострадянських країн почесне консульство Республіки Польща.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Естонія консульство посол Бунечко консул Сиченко 
Матеріали по темі