ДОПОМОГА

У Мінветеранів розповіли, які програми для започаткування та розвитку ветеранського бізнесу діють в Україні

29 March 2024, 11:43

Серед ветеранів й ветеранок наразі існує величезний запит на започаткування власного бізнесу або розширення чи розвиток вже існуючих проєктів, і для Мінветеранів цей напрямок – один з ключових пріоритетів, зазначає в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун. Зокрема, Український ветеранський фонд Мінветеранів вже два роки надає фінансову підтримку ветеранському підприємництву через конкурсні програми.

Про це 29 березня повідомляє Міністерство у справах ветеранів України.

«Наразі до участі у програмі від УВФ «Варто почати власну справу» надійшла рекордна кількість заявок – 219 проєктів. Майбутні бізнеси дуже різноманітні – від СТО до створення артпросторів. Також діє програма мікрофінансування від Українського ветеранського фонду Мінветеранів: відшкодування 20 тис. грн на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи», - йдеться в повідомленні.

Крім того, наразі доступні низка програм та грантів від Уряду та дотичних міністерств і відомств, якими можуть скористатися ветерани, ветеранки та члени їхніх сімей:

Мінветеранів планує піти ще далі, наприклад, пропонуватимемо надати доступ до держзамовлення, бо сьогодні ветеранський бізнес також і про забезпечення потреб фронту. Крім того, працюємо над розширенням можливостей інформаційно-консультаційного супроводу та навчання, що включатиме всі етапи впровадження кейс-менеджменту. Ветеранське підприємництво – має стати впізнаваним брендом. Не тільки в Україні”, – наголошує Олександр Порхун.

Більше інформації щодо актуальних програм фінансової підтримки – у нашому інфо-гайді:



Інфографіка: Міністерство у справах ветеранів України

Нагадаємо, до 1,5 млн грн на власну справу: Український ветеранський фонд Мінветеранів розпочав прийом заявок на програму фінансування ветеранського бізнесу. Про це 6 березня повідомило Міністерство у справах ветеранів України.

Як повідомляв Житомир.info, троє учасників бойових дій та дружина ветерана отримали майже 2,4 мільйона гривень на розвиток власного бізнесу за програмою «Гранти для ветеранів та членів їх сімей». Про це 13 грудня 2023 року повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант ветеран бізнес Мінветеранів ЗСУ УВФ Порхун  
Матеріали по темі