Культура

Юрій Гудименко презентував у Житомирі свою книгу «Історії та війни»

8 April 2024, 11:05

Молодший сержант ЗСУ у відставці, блогер і голова Українського об’єднання «Мрія» Юрій Гудименко презентував у Житомирі свою книгу «Історії та війни».На зустріч завітало багато волонтерів, військових та їх родин, громадських діячів.

«У моїй книзі немає подвійного дна. Тут немає героя і сюжетних ліній, зате багато чорного гумору. Всі карколомні сюжети писала історія, а я передав читачам своє сприйняття, емоції, роздуми, тобто частину себе”, - наголошує автор.

Військовий згадував, як потрапив на фронт, чому навчився завдяки побратимам і як писалися нариси, що в подальшому увійшли до збірки. Говорили і про серйозні речі. Зокрема, про те, чому в країні, де громадяни затято стали до оборони з початком повномасштабної агресії, забуксувала мобілізація.

«Адже держава спочатку пустила на самоплин цей процес. А він вимагає волі, координації зусиль, мотиваційної складової. Нас захоплюють кадри знищення ворожої техніки і бентежать перспективи бути призваним до війська. От і виходить, що у «бавовни” багато батьків, і тільки мобілізація – сирота», - зазначив Гудименко.

Всі кошти від продажу книги автор традиційно передає БО «Українська фундація «Мрія» на підтримку родин загиблих і полонених захисників. Також важливим моментом зустрічі стало повідомлення про відкриття в Житомирі регіонального представництва фонду, щоби наблизити волонтерську підтримку до тих, хто її потребує.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гудименко письменник книга презентація ЗСУ "Мрія" 
Матеріали по темі