Місто

Родини дітей з інвалідністю Житомирської громади можуть отримати 4500 грн матеріальної допомоги на курс реабілітаційної верхової їзди

9 April 2024, 11:47

Родини дітей з інвалідністю Житомирської громади можуть отримати матеріальну допомогу на проходження курсу реабілітаційної верхової їзди.

Про це 9 квітня інформує пресслужба Житомирської міської ради.

«Батьки, чиї діти потребують послуги оздоровчої їзди відповідно до індивідуальної програми реабілітації, можуть звернутися до ГО «Берегиня Полісся» та узгодити питання реабілітації верховою їздою. Адреса організації — вул. Корольова, 39,м. Житомир. На цю соціальну послугу можна отримати матеріальну допомогу — 4500 тис. грн за 10 пройдених занять. Фінансування послуги іпотерапії надається у вигляді матеріальної допомоги один раз на рік одному з батьків або опікунів дитини з інвалідністю (рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 05.05.2021 № 452)», - йдеться в повідомленні.

Для цього до департаменту соціальної політики міської ради необхідно подати відповідний перелік документів. Із запитаннями звертайтесь за адресою: площа Польова, 8, каб. 104, 106.Понеділок ‒ п’ятниця з 08:30 до 17:30(обідня перерва — 13:00 - 14:00).

«У департаменті повідомляють, що станом на 1 квітня 2024 року надійшли 4 заяви на отримання адресної матеріальної допомоги на послуги іпотерапії. Минулого року 18 дітей скористалися такими послугами», - повідомляють у міськраді.

Фото: пресслужба Житомирської міської ради

Між Житомирською міською радою та ГО «Берегиня Полісся» затверджено меморандум про організацію надання послуг іпотерапії (реабілітаційної верхової їзди).

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня 2021 року влада Житомира планувала затвердити меморандум про організацію надання послуги іпотерапії (реабілітаційної верхової їзди) між виконавчим комітетом Житомирської міської ради та громадською організацією «Берегиня Полісся». За умовами меморандуму, ГО «Берегиня Полісся» має забезпечити надання послуги шляхом проведення занять тривалістю 30 хвилин циклом 10 занять з обов’язковим контролем фізичного та психоемоційного стану дитини з інвалідністю, а міська влада зобов’язується частково оплатити ці заняття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: іпотерапія допомога кінь Берегиня Полісся центр іпотерапії реабілітація інвалідність дитина  
Матеріали по темі