Суспільство

На двох дорогах міжнародного значення у Житомирській області проводять аварійний ремонт

11 April 2024, 12:10

На міжнародних дорогах Житомирської області проводять ремонт на найбільш пошкоджених ділянках.

Про це 11 квітня повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«На найбільш пошкоджених ділянках міжнародних доріг Житомирщини розпочато ремонт вибоїн. Роботи проводяться в режимі критичної економії державних коштів, адже всі надходження до Дорожнього фонду спрямовані на обороноздатність країни. Наразі ремонтуємо дороги за рахунок залишків надходжень за минулі періоди», - йдеться у повідомлення.

Наразі на ключових маршрутах області - дорогах міжнародного значення: М-06 Київ – Чоп (поблизу села Улашанівка) та М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (неподалік міста Овруч) працює три бригади підрядних організацій. Залучено 9 одиниць дорожньої техніки.

«Проводимо ліквідацію окремих вибоїн там, де це можливо. У місцях, де фіксуємо руйнування покриття на певній ділянці – фрезеруємо її та влаштовуємо гарячу асфальтобетонну суміш суцільною картою. Аварійний ямковий ремонт не є альтернативою капітальному, це тимчасовий захід для забезпечення безпечного проїзду транспорту та блокування подальшого руйнування шарів дорожнього одягу», - зазначають у службі відновлення та розвитку інфраструктури.

На час воєнного стану на дорогах державного значення Служба відновлення не проводить капітальних ремонтів. В межах експлуатаційного утримання виконується лише мінімальний комплекс робіт для забезпечення проїзду транспорту і лише тих шляхів, що мають важливу роль для транспортування необхідних вантажів для нашої оборони та життєдіяльності промисловості.

Нагадаємо, наприкінці лютого на дорогах державного значення Житомирської області проводили аварійний ямковий ремонт після зимового періоду.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці січня 2024 року на основних магістралях у Житомирській області латали ями та тріщини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД служба відновлення дорога ремонт яма вибоїна 
Матеріали по темі