Місто

Міжнародний день авіації та космонавтики у Житомирі: квіти до пам’ятника Корольову і тематичні заходи на Михайлівській

12 April 2024, 16:56

В Житомирі 12 квітня відзначили Міжнародний день авіації та космонавтики. До пам’ятника Сергія Корольова урочисто поклали квіти.

На Михайлівській була представлена виставка художніх дитячих робіт.

Також, встановили тематичні фотозони, де кожен охочий міг сфотографуватись.

«Сьогодні такий день, що в моєму віці всі знають, що це День космонавтики, людина перший раз полетіла в космос. Це свято, бо це було важливо для всього світу. Я не дуже його святкую, але це приємно, що зробили таку експозицію. І дітям це подобається, і дорослим. Це весело, і це приємно»,- розповідає перехожа Марина.

Для дітей проводилися майстер-класи, де вони створювали поробки.

«Сьогодні ми проводимо майстер-клас: робимо космічні човники і космонавтів. Це виріб з фетру ми робимо, наповнювач також з фетру. І дітки зшивають, щоб розвивалася моторика в дитини. Щоб вони пізнали, чим наше місто славиться в День космонавтики, хто перший космонавт український. Ми все про це дізналися»,- каже заслужена майстриня народної творчості України Оксана Дедюль.

«Ми сьогодні робили от таких космонавтів, і в нас був вибір: ще отакі планети. Мені найбільше сподобалось вишивати таких космонавтів і малювати, розмальовувати візерунок»,- розповідає учасниця майстер-класу Маргарита.

«Я сьогодні робила такого космонавта. Ой, не космонавта, а космічного літака. Тому що сьогодні День космонавтики»,- розповідає учасниця майстер-класу Соломія.

Батьки кажуть, що такі заходи надзвичайно важливі, та урізноманітнюють проводження спільного часу з дітьми.

«Я сама вчитель, тому знаю, як важливо для дітей брати участь в таких заходах, як важливо розказувати їм про історію нашого міста, про важливі події, щоб вони знали. Як мамі це дуже приємно, тому що є куди завести дитину, тут її розважають по повній, тут дуже цікаво, інші дітки. Також вчителі, які навчають цікавому, розповідають про Корольова, про музей космонавтики, дуже цікавий захід. Дітки це дуже люблять, і батькам також подобається, це така гарна нагода з користю провести час»,- говорить мама дитини Аліна.

Нагадаємо, 12 квітня у Національному музеї космонавтики ім. С.П. Корольова за участі учнівської молоді Житомирщини відбувся презентаційний захід, під час якого учасники ознайомилися з новими експозиційними комплексами та виставками.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2023 року бренд-стратег із Житомира Кирило Онацький, спеціально до Дня космонавтики, презентував альтернативну айдентику свого рідного міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: день авіації та космонавтики Корольов вул.Михайлівська майстер-клас Дедюль 
Матеріали по темі