Місто

У Житомирі викрили трьох чоловіків, які удома виготовляли амфетамін і продавали через логістичну компанію

3 May 2024, 15:05

Поліцейські Житомирщини перекрили масштабний канал збуту психотропів. Слідчі затримали у процесуальному порядку підозрюваних у виготовленні та розповсюдженні амфетаміну на території області та інших регіонів країни. Під час проведення санкціонованих обшуків у наркодилерів поліцейські вилучили близько 300 г амфетаміну.

Про це 3 травня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Оперативники управління карного розшуку поліції Житомирщини встановили причетність трьох мешканців обласного центру та району до розповсюдження психоактивних речовин наркозалежним. 32-річний містянин виготовляв амфетамін у власному житлі зі своїм 38-річним товаришем. До наркобізнесу долучився й третій учасник, 34-річний житомирянин, який разом з ними займався збутом такої продукції. Для поширення «товару» вони користувалися послугами логістичної компанії», - йдеться в повідомленні.

Амфетамін, канабіс, лабораторне обладнання, ємності з рідинами, хімічні реагенти, електронні ваги, гроші, отримані від злочинної діяльності – все це слідчі поліції Житомирщини вилучили у фігурантів справи та скерували на проведення відповідних експертних досліджень.

За цінами «чорного» ринку вартість вилученої продукції може становити понад 210 тисяч гривень.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1,2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України поліцейські оголосили підозри трьом фігурантам. За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

Крім того, в одного з фігурантів виявили понад два десятки патронів та саморобний вибуховий пристрій. Тож слідчі також розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Оборудки з психотропами можуть обернутися для підозрюваних позбавленням волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформує – слідство встановлено, що злочини у сфері незаконного обігу психотропних речовин скоїли двоє жителів обласного центру та їхній приятель з Житомирського району. Стосовно нього днями постановлено вирок суду за раніше скоєний аналогічний злочину.

«Для виготовлення психотропної речовини 32-річний житомирянин виділив кімнату у власному помешканні, яку обладнали відповідним інвентарем. Закупляли хімічні інгредієнти для виготовлення прекурсорів та психотропних речовин», - розповідають у прокуратурі.

Збували свіжовиготовлений товар різними каналами. Окремі партії забирав постійний «оптовик», розфасовував на дози та доставляв наркозалежним жителям міста. Крім цього, дотримуючись конспірації, залучали осіб, які займалися відправленням психотропної речовини поштою в різні міста.

Нагадаємо, у березні у Житомирі правоохоронці викрили наркодилерів, які виготовляли амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а продавали наркотики троє жінок.

Як повідомляв Житомир.info, 9 січня 2024 року правоохоронці у Житомирській області перекрили канал поширення амфетаміну, який виготовляти в гаражі. Фігурантам повідомили про підозру за 4 статтями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: амфетамін нарколабораторія наркотик Житомир наркотики дилер зброя прокуратура прекурсор  
Матеріали по темі