Події

У райцентрі Житомирської області викрили уродженця росії, який вихваляв «кадирівців» і радів ворожим успіхам

24 May 2024, 12:57

У Бердичеві судитимуть уродженця росії, викритого СБУ на антиукраїнській пропаганді.

Про це 24 травня інформує управління СБ України в Житомирській області.

«Служба безпеки продовжує заходи щодо притягнення до відповідальності активних поціновувачів політики держави-агресора щодо України та її окупаційних військ. Цього разу зловмисником, який вів антиукраїнську пропаганду у забороненій російській соціальній мережі, виявився колишній військовий із Бердичева», - йдеться у повідомленні.

За даними досудового слідства, уродженець петропавлова-камчатського (рф) попри роки життя в Україні дотримувався проросійської ідеологічної позиції. Через свій акаунт в «однокласниках» він просував контент, який популяризує окупаційні угруповання держави-агресора.

У поширених дописах, серед іншого, фігурант вихваляв «геройські» якості «кадирівців». Натомість українських військовослужбовців називав виключно «нацистами» і «бойовиками» та радів з «успішного полювання» на них ворогом.

Під час проведених слідчих дій у помешканні чоловіка співробітники СБУ вилучили мобільний термінал із доказами розміщення ним деструктивних дописів.

Слідчі спецслужби звинувачують фігуранта у поширенні матеріалів із глорифікацією представників збройних формувань російської федерації, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.436-2 Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Документування та розслідування проводили співробітники і слідчі СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 16 травня Служба безпеки України інформувала, що у Житомирі викрили жінку, яка розвідувала військові позиції для коригування ракетних й дронових ударів.

Як повідомляв Житомир.info, на початку травня 2024 року у Житомирі викрили трьох викладачів, які заперечували воєнні злочини ворога. Зокрема, розповідали, що ліцей №25 зруйнували не росіяни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ колаборант агітація глорифікація рф Бердичів 
Матеріали по темі