Місто

Житомирський ІПСТ ніколи не був банкрутом?

24 July 2008, 17:52

 

Чи справді Житомирський інститут підприємництва і сучасних технологій збанкрутував? Про це писали не в одній місцевій газеті. «Офіційно заявляю, що сьогодні мова про банкрутство ІПСТ не йде і ніколи не йшла, - відповів нам під час особистої зустрічі виконувач обов’язки ректора ІПСТ Валерій Кирилович. – Просто у зв’язку з певними обставинами ми просимо Міністерство освіти і науки України припинити дію ліцензії на здійснення нами освітньої діяльності з нового навчального року».
Як виявилося, 18 червня нинішнього року засновники ІПСТ одностайно вирішили (мовою протоколу) «вважати за недоцільне подальше проведення навчального процесу в інституті та клопотати перед Міністерством освіти та науки про надання дозволу щодо переведення студентів і викладачів приватного вищого навчального закладу ІПСТ, а також учнів та вчителів ліцею при ІПСТ, до Житомирської філії Європейського університету (ЖФЄУ) та інших навчальних закладів регіону».
На запитання про причину такого кроку виконуючий обов’язки ректора відповів: «Ця інформація конфіденційна, але цей наш крок ніяким чином не протирічить Законам України «Про освіту», «Про вищу освіту» та статуту ІПСТ. Мені не хотілося б говорити, як важко ми працювали останній рік. Стільки анонімних звернень, заяв, скільки  писалось на ІПСТ і особисто на мене, не отримав ректор жодного вищого навчального закладу за 10 років. Жодне звернення не відповідало нормам Закону України «Про звернення громадян», але одна за однією організовувалися перевірки з присутністю, поясненнями тощо».
Зараз переважна більшість із числа 1280 студентів ІПСТ, які могли б розпочати навчання з 1 вересня (без абітурієнтів), вже подала заяви на навчання до філії ЄУ. Як стверджує Валерій Кирилович, про це є особиста домовленість з ректором ЖФЄУ, професором Іваном Тимошенком. Обидва “виші” мають спеціальність «фінанси і кредит», однак пан Кирилович припускає, що ректору ЄУ не відмовлять у доліцензуванні й іншої спеціальності – «економічна кібернетика», яка викладалася в Інституті підприємництва та сучасних технологій. Якомога м’якше ректорат планує вирішити й питання працевлаштування викладачів ІПСТ. Цей процес проходитиме виключно в рамках Кодексу законів України «Про працю», запевняє в. о. ректора. Дехто з педагогів уже навіть знайшов роботу в інших навчальних закладах Житомира.
Анна Дмитрієва, газета "НОВОСТИ ПО-ЖИТОМИРСКИ", №13 від 24 липня 2008 року.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі