Культура

Житомирян запросили на «Бандерштат». ФОТО

28 July 2008, 18:14

 

Протягом двох літніх днів, 9 – 10 серпня, на території табору „Сонячний” у с. Гаразджа поблизу Луцька (Волинська обл.), відбуватиметься другий всеукраїнський фестиваль альтернативної музики „Бандерштат - 2008”, організатором якого незмінно є молодіжна організація „Національний Альянс”.

Ідея фестивалю зводиться до популяризації української національної єдності, патріотизму та прославлення українських героїв, котрі воювали в лавах УПА та поклали своє життя за наше мирне теперішнє та нашу державну незалежність. Степан Бандера, як символ нескореності української нації є символом і самого фестивалю, що відбилося і на назві заходу. Образ цієї людини має слугувати для сучасної молодої людини життєвим дороговказом та зразком для наслідування. Саме тому в 2007 році, ініціативна молодь Волині вирішила започаткувати проведення Всеукраїнського фестивалю української альтернативної музики „Бандерштат-2007”, на якому відбувся виступ багатьох українських гуртів та було проведено майстер-класи різного спрямування, котрі пропагували проукраїнський стиль мислення, українську мову, культуру, життєву активність тощо.

 

 

У фестивалі братимуть участь добре відомі у патріотичних колах гурти, гуру батьки української рок-музики «Кому Вниз» та «Мертвий півень». Також вже досить відомі й популярні гурти «Анна», «Інкунабула», «Вода», “Screamers” та багато інших. Житомир на фестивалі представлятиме молодіжний гурт «АнтиПоп».

Крім музики на учасників «Бандерштату» чекатимуть: Ніч повстанського кіно, патріотичне графіті, тріал, бойовий гопак, повстанський квест, літературні читання, футбольний турнір та багато іншого. Коротше кажучи, буде цікаво, тож «Бандерштат» запрошує всіх небайдужих та зацікавлених Житомирян!

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі