Місто

Хто в Житомирі прибирає трупи собак?

1 August 2008, 11:11
Це запитання автору цієї замітки підказав конкретний випадок. Минулий тиждень, Богунія, праворуч від мосту. Здутий труп великого рудого пса біля підніжжя рекламного щита.
Хто відкинув сюди з дороги цього збитого автомобілем бідолаху? Водій чи перехожий? А може, працівник КВЖРЕПу? І взагалі, яка служба у Житомирі відповідає за утилізацію трупів збитих тварин? Відповіді на ці питання ми почали шукати вже наступного дня. “Ні, собак ми не прибираємо, - відповіли нам в управлінні автомобільних шляхів, проте за хвилину підказали: - Спробуйте 48-61-86”. Ці шість цифр і виявилися тим номером, за яким повідомляють про збитих на дорозі собак звичайні перехожі або працівники комунальних служб міста. Це телефон комунального автотранспортного підприємства КАТП-0628. Саме воно займається вивозом і побутового сміття, і дохлих тварин (мабуть, вони теж класифікуються як відходи). А також «відстрілює» бродячих собак. Відстрілює в переносному значенні, бо гицелі (так в народі називають людей, які утонізують – присипляють – собак) стріляють зі спеціального шприца з дозою снодійного препарату. І не з бух-бах, а після отримання заявки про відстріл з КВЖРЕПу, пояснив начальник КАТП-0628 Володимир Корбут.
«Наш телефон знає напам’ять багато людей, - каже начальник. – Особливо ті, хто живе на периферії Житомира. Там менше світлофорів, от водії й розганяються. Дивись – уже й кіт чи собака під колеса попав. Диспетчеру повідомляють: там і там збито тварину. Бригада працівників забирає її та утилізує».
На запитання, скільки тварин прибирають працівники служби за день, Володимир Корбут зазначив: підрахунків у КАТП не ведуть. Працівники складають акт виконаної роботи, де й зазначають, скільки снодійного використали і скільки песиків зібрали. Іноді план перевиконується. Наприклад, минулої середи диспетчеру повідомили про один труп збитого пса, а дорогою працівники закинули в багажник ще й кота.
На одне запитання начальник КАТП так і не захотів відповісти: куди звозять дохлих тварин. «Напишіть – на захоронення», - сказав Володимир Корбут. Гадаю, не помилюся, якщо припущу: на загальне сміттєзвалище, де вони здуваються, лопають і розкладаються… Не дивно, що сусідня зі звалищем Андріївська вулиця на язиках у житомирян давно стала «негритянським кварталом».
Даяна Колос, газета "НОВОСТИ ПО-ЖИТОМИРСКИ", №14 от 31 июля 2008 года

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі