ДОПОМОГА

Руслана розповіла, хто з чиновників чого вартий

6 August 2008, 17:46

 

Я знаю всю інертність державної машини. Розумію, що якщо всі чиновники будуть бігати з лопатами та класти асфальт, користі від цього мало буде. І розмію ціну своєчасної допомоги. В тих, хто справді хотів допомогти – часу на засідання, інтерв'ю, зйомки себе коханого на фоні розрухи не було. Першими в бій пішли ті, кому не байдуже, в кого було єдине людське бажання – допомогти.

Світлана Панюшкіна. Тендітна дівчина – одна з тих, кому не байдуже. Коли 27 числа ми почали гуртувати людей: братів Кличків, артистів... Фонд Ахметова, Фонд Пінчука, та інших, менеджер освітніх програм Світлана Панюшкіна з фонду Ріната Ахметова одна з перших підставила плече. У мене не було часу розказати їй як та що. Не було часу на папери, формальності і заявки на кошти. Єдине, що я встигла зробити – передати їй список продуктів, які потрібні постраждалим. Фонд Ахметова миттєво відреагував – Світланка за півдня провела всі платежі, пройшла всю бюрократію, і вже 31 числа вона була в "обоймі".

В Івано-Франківську Світлана закупила 50 тонн вантажу, для того, аби везти його далі! 50 ТОНН! 50 тонн на жіночих плечах! Світланка сама обирала продукти для наборів, формувала їх, замовляла цю партію. Коли ми з нею дісталися Верховини, то на сон в нас було 2 години. Потім – зустрічі з місцевою радою. Далі – вертоліт. Облетіли багато сіл, дісталися одного з найвіддаленіших, яке майже на кордоні з Румунією. Роздавали та віддавали людям все, що в нас є.

При цьому Світланка навіть встигала дзвонити в Київ, в свій фонд, і розказувала, що ще потрібно людям. Тільки-но допомога закінчувалась, приїжджала нова вантажівка. 12-метрова фура у нас працювала в режимі таксі. Для мешканців одного з сіл Панюшкіна навіть "вибила" сільгосптехніку та пальне! Техніка вже на підході. Вона навіть не встигла підбити розрахунки та зайнятися обліком, і це при тому, що кошти, якими вона оперувала – величезні.

Зараз Світлана у Києві. Днями вона знову буде там, де потрібно. Люди, які приймали допомогу, коли дізнавалися, що Світлана з Донбасу – раділи, що на сході такі моторні дівчата.

Я знаю – якщо Світлана в Карпатах, то можна бути спокійною. Якщо завтра буде надзвичайна ситуація – вона перша, з ким піду на допомогу.

Ви також можете допомогти і стати частиною нашої команди та зробити свій внесок!
www.karpatysos.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі