Місто

Когда житомиряне смогут ездить с комфортом? ФОТО

11 August 2008, 07:45

Через ці ремонти доводиться майже півміста проїхати, щоб потрапити до місця призначення. Аварійних ситуацій побільшало. Невже не можна по-іншому організувати ремонтні роботи? — обурюється житомирянин Руслан.
У місті вже не перший місяць триває реконструкція вулиць. Цьогоріч у місцевому бюджеті для цих робіт передбачили 12 млн. грн.
Із колегою-водієм солідарний інший автовласник. Проте чоловік готовий терпіти заради комфортної їзди.


— Так, є певні незручності, втрачаєш час на об’їзди, аварійність підвищується. Але в цілому це потрібно. Можете навіть написати, що ми приємно здивовані. Єдине, що не подобається, — дуже довго ремонтують. На вулиці Щорса упродовж двох тижнів доводилося об’їжджати підняті люки. Як на слаломі якомусь. А взагалі могли б на декілька днів (наприклад, на вихідні) закривати конкретну вулицю і повністю робити її. А так розпорошили сили на декількох ділянках, — радить житомирським дорожникам Євген Міщанчук.
Затягненість робіт в управлінні комунального господарства Житомира пояснюють відсутністю грошей та потрібних будматеріалів. Тож, як тільки прийшла залізнична цистерна із якісним бітумом, одразу почали замішувати і класти асфальтобетон. Чиновники кажуть, що відновлювати покриття працівники комунального підприємства «Управління автошляхів Житомира» можуть і вночі. Проте вартість робіт тоді збільшиться майже удвічі, оскільки вночі оплата праці має тарифікуватися у подвійному розмірі. А якщо закрити вулицю на декілька днів, то в місті ускладниться рух, також простоюватиме громадський електротранспорт.
— Хочу зауважити, що у нас відносно непогані дороги. Порівняно з Вінницею і Луцьком - гірші, але багато моїх знайомих відмічають, що принаймні центральними непогано їздити, — каже працівник управління, що не назвався.
— Незручності від ремонту доріг будуть завжди. На жаль, від них нікуди не втечеш, не сховаєшся. Ця справа у мене на особистому контролі. Поки що є проблеми із бітумом. Я кожного дня цікавлюся, чи є нова партія. Як тільки бітум надходить, за тиждень дорога буде готова, — коментує ситуацію Житомирський міський голова Віра Шелудченко.
P.S. Для поточного ремонту — «ямкового», латання розкопок водоканалу тощо — Житомиру потрібно мінімум 18 млн. грн. Чи одержать їх дорожники, залежить від наповнюваності бюджету.
Андрій Паперний, газета "Новости по- житомирски"

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі