Місто

Из Житомира отправили помощь в зону экологического бедствия

9 August 2008, 12:44
Житомирський міський голова Віра Шелудченко організувала доправлення допомоги потерпілим від повені західним регіонам країни, - повідомляє  сайт Асоціації міст України та громад.

Машини рушили від Житомира і повезли потерпілим продукти харчування, потрібні предмети побуту. Ми контактували з керівниками декількох районів Закарпаття. Вони просили надіслати товари, щоб не витрачати часу для їх пошуку і купівлю через банківські перекази. Найбільше люди потребують харчів, одягу, ліжок, ковдр їх, власне, і відправили, - розповідає журналістам житомирський міський голова.
Колона з трьох десятків вантажівок із пшеницею, борошном, цукром, питною водою тощо попрямувала у зону стихійного лиха на заході країни. Житомирський завод силікатних виробів передав для потерпілих 40 кубічних метрів блоків. Багато бізнесменів та підприємств надіслали гроші. Одними з перших були ВАТ "Ліктрави" і ТОВ "Житомирдрук" - ці підприємства переказали десять і п'ять тисяч гривень відповідно. Кожен працівник міськвиконкому переказав для жителів Галицького району Івано-Франківської області свій одноденний заробіток.
- До речі, навесні ми передали рятувальникам обладнання та техніку, які купили за рахунок міського бюджету. Сьогодні їх використовують не лише для підтримування безпеки життя житомирян та жителів області. Наші мужні хлопці допомагають людям на Закарпатті долати наслідки стихії, - каже Віра Шелудченко.
Житомирські еменесівці разом із своїми колегами борються з повінню в Західній Україні. За останніми повідомленнями, наш рятувальний загін працює у Кіцманському районі Чернівецької області. У селі Лужани у 40 будинках уже відкачали воду. А в селі Стрілецький Кут воду вигнали із місцевої загальноосвітньої школи та приміщення магазину. У селі Оршівці продовжують зводити дамбу.
Усі охочі також можуть виявити благодійність і переказати гроші на рахунок Галицької районної державної адміністрації
Код 23806119, МФО 83014, р/р 37111057000412 УДК в Галицькому районі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі