Культура

АНОНС: В Житомире состоится пятый Международный фестиваль экранных искусств "КИНОТУР"

13 August 2008, 18:44

 14.08.2008р. о 16 годині у прес-центрі Житомирської облдержадміністрації відбудеться прес-конференція присвячена початку роботи п’ятого Міжнародного фестивалю екранних мистецтв «Кінотур».

Учасники прес-конференції – народний артист України,  голова Національної  спілки кінематографістів України Борис Савченко,  керівництво Житомирської облдержадміністрації та облради, представники Житомирської міської ради,  засновники фестивалю.

Оргкомітет V Міжнародного фестивалю екранних мистецтв «Кінотур».

  Житомирська обласна спілка ветеранів афганської війни  та громадська організація «Творче об’єднання мистецтв «Аполлон»  заснували та п’ять  років  поспіль проводять міжнародний  фестиваль екранних мистецтв  «Кінотур» у м.Житомирі.

Фестиваль «Кінотур» - єдиний в Україні,  де представлена щоденна нелегка  робота військовослужбовців  у справі укріплення обороноздатності держави, роздуми про героїчне минуле країни,  данина пам’яті ветеранам і, в першу чергу,  доля людини в погонах. Фестиваль  спрямований на виховання,  духовне збагачення та становлення громадянина і патріота. Тому активну участь у фестивалі приймають прес-служби та телестудії силових  відомств:  Міністерства оборони, Державної  прикордонної  служби, Державної митної  служби, Міністерства з  надзвичайних  ситуацій, Міністерства внутрішніх  справ.  

«Кінотур» у цьому році присвячений 50-річчю з дня створення  Національної спілки кінематографістів України та 65-річчю визволення столиці України міста-героя Києва від фашистської окупації. 

За час свого існування фестиваль став невід’ємною  частиною культурних подій телекінопростору України.   Учасники мистецького заходу – провідні телевізійні  та кінокомпанії з  різних областей України, країн ближнього та дальнього зарубіжжя.  Щороку на фестиваль приїздить велика кількість  кіномайстрів,  журналістів, які   представляють свої творчі доробки. 

Цей кіноогляд  і творче змагання у 2007  році відбулося за участю кіномитців дев’яти  країн, зокрема, Грузії,  Азербайджану, Білорусії, України, Ізраїлю, США,  Республіки Молдова, Придністров’я,  Росії.,  що ще раз підкреслює поважне ставлення   світової  спільноти до такої  культурної  ініціативи України.  

Фестиваль «Кінотур» традиційно проходить за сприяння Національної спілки кінематографістів України, Міністерства оборони України та Державної прикордонної служби України. У цьому  році фестиваль  підтримає Державна  служба кінематографії Міністерства культури і туризму України.    До складу  журі запрошуються  відомі кіномитці з різних країн. 

Цьогоріч фестиваль «Кінотур»  відзначить п’ятирічний ювілей. На ювілейний  фестиваль запрошені відомі кіномитці, серед яких всесвітньо відомий польський кінорежисер Єжи Гофман.  Кіномистецький захід проходитиме з  22  по 26  жовтня.    У програмі  фестивалю передбачені прем’єрні покази нових кінострічок іноземного та вітчизняного виробництва, окрема програма сучасного ізраїльського кіно, знайомство з творчістю придністровських  майстрів телеекрану.  Традиційно у дні фестивалю проводяться екскурсії по історичним та пам’ятним  місцям  Житомирщини,  відвідування  військових  підрозділів,  прес-конференції та майстер-класи,  відкритий перегляд фільмів-учасників фестивалю для мешканців та гостей області. 

 

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі