Політика

Житомирские социалисты требуют остановить военную истерию!

14 August 2008, 10:31

«Зупинити військову істерію!» Житомирські соціалісти пікетували Міністерство закордонних справ Україн, - повідомляє Житомир.info прес-служба Соцпартії.

Під стінами МЗС 13 серпня пройшов мітинг Соціалістичної партії України, в якому взяли участь більше 500 чоловік. Соціалісти з усієї Житомирської області також брали участь у пікетуванні.

 СПУ вимагала від українських дипломатів зайняти відповідальну позицію у відстоюванні національних інтересів України. «Ми не хочемо, щоб українські військові фахівці навчали грузин, як вести бойові дії. Ми не хочемо, щоб з української зброї вбивали дітей в Осетії. Тому вимагаємо поіменно назвати тих, хто ухвалював рішення про продаж зброї Грузії, а також негайно відкликати всіх військових радників із зони конфлікту», - сказав секретар Політради СПУ Михайло Мельничук на мітингу.

Учасники мітингу засудили позицію президента Ющенка, яка, на їх думку, може втягнути Україну у військовий конфлікт на Кавказі, а також авантюрні заклики деяких українських політиків, що закликають взяти участь в бойових діях на стороні Грузії.

«Ми – за мир, проти війни!» - скандували пікетувальники, тримаючи в  руках плакати: «STOP - війна!», «Огризко – ти солдат або дипломат?», «Україна повинна торгувати хлібом, а не зброєю!», «Огризко, не втягуй Україну в чергову війну!»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі