Культура

Житомирянка Глафіра Цебоєва малює картини з піску . Фото

26 August 2008, 09:20
Доволі звично бачити картини, намальовані на папері, тканині, чи просто стіні фарбами. Але журналісти „20 хвилин” познайомились з житомирською художницею, яка малює ... піском.

Таємничий дух сходу і шум моря, коли хвилі накочуються на золотий прибережний пісок – саме такі асоціації викликають картини житомирської художниці Глафіри Цебоєвої. Свої малюнки дівчина виконує звичайнісіньким піском на величезних листках паперу. Хоча ні, не тільки піском, а й використовує подрібнені мушлі і кольоровий бісер.

Малювала Глафіра ще з дитинства, а от ідея творити щось незвичне з’явилася  в одній з поїздок на море. Там дівчина, слухаючи шум моря на березі, почала бавитись піском  спробувала робити рельєфні фігурки з нього, - вийшло цікаво. Повернувшись з подорожі, Глафіра спробувала повторити пляжний „досвід” малювання з піску на папері. Потім дівчина почала експериментувати і вдосконалювати свою техніку, додала кольорового бісеру, а згодом вирішила на пісок наносити фарбу. Виходило щось неймовірне – об’ємність, блиск, фактура. А оскільки Глафіра – фанатка культури Сходу, то східні мотиви – головні в її творчості. Хоча в авторки вже є понад два десятки робіт, продавати чи організувати виставку вона поки не береться. Для цього потрібні як мінімум рамки, а вони для такого великого формату – занадто дорогі. А поки Глафіра мріє в майбутньому малювати без фарб, одним піском, адже в різних частинах світу він має різні кольори.

Сергій Роздум

http://20minut.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі