ДОПОМОГА

Ющенко і Тарута показали свої скарби. Фото

5 September 2008, 17:51
Слідом за Роденом українській публіці показали Сальвадора Далі. Невідомий український колекціонер виставив дві роботи скандального сюрреаліста. А ще два Шагали й одного Андре Лота.

За сучасними мірками - безцінний скарб. І він майже незахищений: полотно Лота, показане в Українському Домі, навіть без скляного екрану, повідомляє телеканал СТБ. Як зізнаються мистецтвознавці: публіці надається можливість побачити оригінали робіт на власні очі. І скло їм не заважатиме.

"Великий антикварний салон", що представляє твори з приватних колекцій українських збирачів антиквару, триватиме до 14 вересня.

Відвідувачі можуть побачити виставку живопису та скульптури представників зіркової Паризької школи, а саме твори Амадео Модільяні, Пабло Пікассо, Костянтина Бранкузі, Жака Ліпшиця, Альберто Джакометті, Марка Шагала, Мане-Каца, а також відомих вихідців з України - Олександра Архипенка, Ханни Орлової, Олександри Екстер, Миколи Глущенка.

Відкриття виставки збіглося з початком нового виставкового сезону. Це перша велика, після літнього затишшя, вечірка. На цю подію збігся український бомонд: тут показ нових зачісок, морської засмаги, й туалетів.

На виставку при повному параді
І вже важко визначити, хто на що прийшов дивитись. Так, одразу біля дерев'яної статуї Богородиці з дитям (початку ХХ століття) красувався пустий пластиковий стаканчик. Він виявився надто важким для того, щоб віднести його у смітник.
Повний сюр: на культурному заході українці ще не вміють поводитись відповідно
Крім вже згаданих творів представників зіркової Паризької школи, великий антикварний салон пропонує відвідувачам подивитись виставку православної ікони XVI-XVIII століття та народної дерев'яної скульптури.

Тут представлені роботи з колекцій Віктора Ющенка, Ігоря Воронова, Олександра Фельдмана, Юрія Цвенгроша, Сергія Тарути, Олександра Прогнімака, Леоніда Комського, Петра Гончара, Олега Пінчука, Павла Гудимова та ін.

Фахівці кажуть, збирати дерев'яні твори справжній головний біль. Хоча й вигідний.

"Дерев'яна скульптура найбільше постраждала. По-перше, дерево легко знищити. Його легко спалити, легко кинути і воно десь згниє. Його їдять всякі такі шкідники. Знаєте, чим далі - тим буде дорожче", - каже колекціонер Павло Гудімов.

Всі фото Дмитра Ларіна

 

http://life.pravda.com.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі