Культура

На границе Житомирской области установили баллистическую ракету в честь великого земляка С.П Королева. ФОТО

10 September 2008, 16:00

Голова обласної державної адміністрації ініціював встановлення знаку на початку цьогорічного літа. Вартість проекту – 350 тисяч гривень.

Пам’ятний знак являє собою стелу, вершиною котрої є 12-метровий макет ракета, з обидвох боків розходяться символічні «крила» з надписом «Житомирщина – батьківщина С.П. Корольова».

Прототипом макету ракети слугувала балістична Р–7 з дальністю польоту 300 кілометрів. Розробив таку ракету свого часу учень Корольова, про це Житомир.info повідомили в прес-службі облгосадміністрації

«На Житомирщині завжди з великою шаною ставилися до пам’яті видатного земляка. Музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова став одним із найхарактерніших штрихів у портреті нашого краю, одним із осередків його духовного та культурного життя, добре знаним і популярним не тільки в місті та області, а й за межами держави. Ім’я нашого земляка з 1973 року носить район обласного центру, а з 1999 – Житомирський військовий інститут радіоелектроніки.» - сказав під час урочистого відкриття голова обласної адміністрації Юрій Забела.

Керівник області також додав, що відтепер у всіх гостей Житомирщини буде зайвий привид для шани та поваги до нашого краю, як землі, котра явила світові генія ракетобудування.

 

 

 

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі