Політика

Заява Ради Житомирської регіональної організації партії Народний Союз «Наша Україна»

11 September 2008, 06:37

     Розглянувши на своєму засіданні питання «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні» Рада Житомирської регіональної організації партії «НСНУ» заявляє про свою повну підтримку рішення фракції «Наша Україна» у Верховній Раді України щодо виходу зі складу коаліції демократичних сил.

     Партнери «Нашої України» -  депутати фракції Блоку Юлії Тимошенко пішли на відверте нехтування та ігнорування угоди про створення коаліції демократичних сил. Вже перші сесійні вересневі дні роботи парламенту засвідчили нові пріоритети БЮТу – курс на співпрацю з Партією регіонів. Достатньо швидко, чи навіть підозріло блискавично б’ютівці знайшли повне розуміння з регіоналами, а до новоявлених союзників долучились їх нові друзі – депутати-комуністи.

    Новостворена більшість з перших годин своєї роботи взяла чіткий курс на ревізію Конституції, прагнучи найперше позбавити Президента України його конституційних повноважень та обов’язків.

    Водночас Рада Житомирської регіональної організації партії Народний Союз «Наша Україна» вважає найоптимальнішим виходом із ситуації , яка склалася у Верховній Раді, збереження демократичної коаліції. Для цього фракції БЮТ варто долучитися до роботи над прийняттям спільно з «Нашою Україною» резолюції щодо російсько-грузинського конфлікту, скасувати голосування зі всіх антиконституційних законопроектів, спільно прийнятих депутатами БЮТу , Партії Регіонів та Компартії і надалі чітко виконувати коаліційну угоду.

    Ми заявляємо і про те , що в разі неможливості зберегти єдність коаліції , а по суті – у випадку її остаточного розпаду ,  пошук єдності у парламенті з фракцією Партії Регіонів є для нас недопустимим за жодних обставин.

    У разі виникнення ситуації з достроковими виборами ми вважаємо , що партія Народний Союз «Наша Україна» має йти на них самостійно , без утворення блоків , а у зв’язку з надзвичайністю ситуації і загрози суверенітету України ми запрошуємо всі національно-демократичні сили , розпорошені по інших партіях , влитися в партію Народний Союз «Наша Україна» , як найбільшу партію , що послідовно захищає суверенітет України.

     Разом з тим наголошуємо на тому , що ситуація з розпадом демократичної коаліції у Верховній Раді України не має жодним чином позначитися на взаємостосунках єдності та порозуміння більшості у місцевих радах і насамперед – у Житомирській обласній раді. Кризу , що сталася у стінах парламенту , варто там же і локалізувати , не даючи їй можливості поширюватися у всіх інших гілках і сферах державного життя.

     Нарешті , ми закликаємо всіх небайдужих до долі держави людей , і насамперед політиків – проявити витримку , взаєморозуміння та взаємоповагу , взявши за пріоритет безпеку , суверенітет і незалежність України.

 

Прес-служба Житомирської обласної організації НСНУ

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі