Місто

Чи продають в Житомирі млинці з куркою й... кишковою паличкою?

12 September 2008, 09:48

У млинцях з курячим м’ясом, що продавалися у павільйоні громадського харчування по вул. Київській у Житомирі у серпні, працівники Житомирської міської санстанції виявили бактерії кишкової палички, пише газета «Новости по-житомирски».

На щастя, ніхто не отруївся, розповіла завідуюча відділом гігієни харчування міськСЕС Наталія Головченко. Однак коли купуєте на вулицях Житомира хот-доги, піцу та млинці у спекотну пору, слід бути пильними, нагадують санітарні лікарі. Щомісяця вони перевіряють 15 об’єктів, що торгують їжею швидкого приготування у нашому місті. І якщо за 8 місяців цього року кишкова паличка виявлена усього в одній пробі продуктів харчування, то порушення санітарних норм -  у 8 випадках. Зокрема, працівники СЕС винесли дві постанови про необхідність генерального прибирання приміщень, які пропонують житомирянам «швидкий перекус». Із зовнішнього боку віконця все виглядає благопристойно: привабливі аромати, рум’яні млинчики, апетитна начинка. А всередині, як слідує з висновків СЕС, бруд і антисанітарія. Тож їсти краще вдома.

Матеріали по двох житомирських підприємствах, що торгують стравами швидкого приготування у житомирському парку відпочинку, направлені до прокуратури, повідомляє Наталія Головченко.

Даяна Колос

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі