Культура

В Житомирській області увіковічнять пам'ять відомого українського поета-письменника Юрка Гудзя

17 September 2008, 11:47

Допомогти увіковічнити пам'ять нашого земляка, лауреата премії імені Івана Огієнка, відомого українського поета-письменника Юрка Гудзя, який трагічно загинув у 2002-у році - із таким проханням звернулися учасники обласного фестивалю-конкурсу поетів-початківців «Клекотень осені-2008» до народного депутата України Павла Жебрівського. Юні таланти попросили посприяти присвоєнню імені Юрка Гудзя рідній  школі поета в селі Немильня Новоград-Волинського району. А ще його ім’ям назвати головну вулицю цього села. Ініціатива молодих поетів знайшла бажаний відгук. «Це потрібно буде пройти різні інстанції – від сільської до районної рад, але ми це зробимо, - пообіцяв Павло Жебрівський. – Голова районної адміністрації Микола Іванюк я думаю також підтримає цю ініціативу, тим більш, що він сам - талановита і поетично обдарована людина. Не знаю, наскільки це буде швидко, але це буде».

Також молоді люди поскаржилися на поганий стан місцевого будинку культури і попросили допомогти реконструювати це приміщення, аби було де проводити літературні фестивалі імені Юрка Гудзя.

«Наше завдання - знайти меценатів на будівельні матеріали, - зазначив Павло Жебрівський. - А сільські жителі і молоді поети, які виступили з подібною ініціативою, мають зробили так звану толоку і своїми руками долучилися до відновлення будинку культури. Адже, як показує практика, цінується те, що зроблене власноруч. Мабуть ми заплануємо ці роботи на весну, але головне, щоб серед громади була ініціативна група. І тоді загальними зусиллями ми відновимо будинок культури, де можна буде проводити літературні фестивалі пам’яті Юрка Гудзя не лише обласного, а й всеукраїнського рівня», -  зазначив Павло Жебрівський.

 Окрім того, він поділився ще одним задумом – посприяти у виданні збірки творів молодих житомирських поетів-початківців.

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі