Культура

У Житомирі відкрили фотовиставку "Українська повстанська армія. Історія нескорених". ФОТОрепортаж

29 September 2008, 16:28

З сьогоднішнього дня по 12 жовтня 2008 року в приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки Житомирської обласної ради проходитиме фотовиставка «Українська Повстанська Армія. Історія нескорених».

Відкривав виставку начальник управління СБ України в Житомирській області Григорій Зелінський.

«Це не пропагандистська, а інформаційна акція», - наголошує Георгій Зелінський.

На виставці представлені виключно документальні матеріали. Демонструються фотографії та фотокопії документів, які протягом багатьох років зберігалися в архів, до цього вони були не доступними ані для дослідників, ані для істориків, а вже тим більше для рядових громадян. Ці документи є достовірним документом про історію повстанського руху в Україні.

Протягом року виставка відвідає всі обласні центри України.

На виставці працюють троє екскурсоводів, тобто кожен бажаючий може протягом дня завітати до бібліотеки та поросити одного з екскурсоводів розказати про «Історію нескорених»

Житомирська область це другий регіон після Харківщини, де Служба безпеки України проводить саме цю виставку.

Про це Житомир.info повідомила прес-група УСБ України в Житомирській області

Для ознайомлення широкої громадськості з джерелами зародження Української Повстанської Армії, історією її розвитку, особами, які її творили, Службою безпеки України та Центром досліджень визвольного руху за сприяння Українського інституту національної пам’яті розроблено виставку на основі матеріалів з Галузевого державного архіву СБУ й архіву ЦДВР.

До експозиції увійшли понад півтисячі оригінальних фотографій, документи з радянських та німецьких архівних джерел, внутрішні документи Організації Українських Націоналістів і УПА, що протягом кількох десятиліть зберігалися в архівах органів держбезпеки і були недоступними для громадян.

Виставка «Українська Повстанська Армія. Історія нескорених» працює з 10.00 до 18.00 у приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки Житомирської обласної ради за адресою: м.Житомир, Новий бульвар, 4. Вхід вільний.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі