Культура

Прес-анонс. Всі на виставку дитячого та юнацького малюнку «Я люблю Україну!»

3 October 2008, 11:06

У понеділок, 6 жовтня 2008 року, об 11:45 в холі гімназії №23, за адресою:  вул. Лятошинського, 14 м. Житомир, відбудеться прес-конференція, на якій буде презентовано виставку малюнків та нагороджено переможців Житомирського обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого та юнацького малюнку «Я люблю Україну!».

Секретаріат Житомирської обласної організації Єдиного Центру запрошує представників засобів масової інформації взяти участь у заході.

 

Довідково:

Після прес-конференції буде відкрито виставку малюнків, які перемогли у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого та юнацького малюнку «Я люблю Україну!».

Після відкриття виставки буде оголошено переможців обласного етапу конкурсу  та вручено призи й грамоти у п’яти номінаціях конкурсу.

Всеукраїнський конкурс дитячих та юнацьких малюнків «Я люблю Україну!» оголошено Єдиним Центром та Благодійним Фондом «ЛІРОС».

До участі в конкурсі по всій Україні були запрошені діти та юнацтво віком від 6 до 18 років. Всі бажаючі могли стати учасником. Для цього потрібно  було намалювати малюнок, який відобразив би бачення України очима дітей та подати його на конкурс за місцем розташування регіональної організації Єдиного Центру.

На Житомирщині обласний етап конкурсу «Я люблю Україну!» тривав  до 30 вересня 2008 року. Роботи приймались у офісі обласної організації Єдиного Центру за адресою:  Майдан Згоди 6, кім. 2, м. Житомир.

Загалом для участі у обласному етапі конкурсу надійшло майже 200 малюнків. Кількість робіт від однієї особи приймалась без обмежень.

Найактивнішими учасниками стали діти віком до шести років. Малюки на конкурс надіслали близько 60 малюнків.

Підведення підсумків конкурсу проходить у п’яти вікових групах  (номінаціях): до 6 років, від 7 до 9 років, від 10  до 12 років,  від 13 до 15 років, від 16  до 18 років.

Для визначення переможців Житомирською обласною організацією Єдиного Центру було сформовано журі.

Склад журі:

голова журі

Зубко Геннадій Григорович – голова Житомирської обласної організації Єдиного Центру

члени журі

Годований Руслан Миколайович – керівник секретаріату Житомирської обласної організації Єдиного Центру

Сарата Тетяна Іванівна – керівник народної студії «Юний художник» центру творчості дітей та молоді, м. Житомир

Фаріон Ольга Олегівна – виконавчий директор Житомирського регіонального відділення асоціації міст України

Хіжніченко Максим Олегович – керівник Житомирського окружного секретаріату Єдиного Центру

Журі визначає по 10 кращих робіт в кожній віковій групі конкурсу.  Загалом 50 переможців отримають призи: атлас «Світ навколо тебе. Україна», книги, фарби, приладдя для малювання.

Крім того, кращі 50 робіт будуть надіслані в Київ до оргкомітету Всеукраїнського конкурсу малюнку «Я люблю Україну!» для організації Всеукраїнської виставки.

Переможці Всеукраїнського конкурсу отримають премії.

Призовий фонд конкурсу складається з 7 заохочувальних премій в кожній віковій групі (розміром у 500 грн. кожна), а також три перші премії в кожній номінації:– 600 грн. (Третя премія);

– 800 грн. (Друга премія);

– 1000 грн. (Перша премія).

Нагородження переможців всеукраїнського  конкурсу  «Я люблю Україну!» відбудеться в місті Києві.  Про час і місце заходу оргкомітет повідомить переможців після підведення підсумків та оприлюднення результатів конкурсу. Дорожні витрати переможців та супроводжуючих осіб (не більше одної) відшкодовуються оргкомітетом.

З ПОЛОЖЕННЯ
про конкурс дитячих та юнацьких малюнків
«Я люблю Україну!»

1. Мета конкурсу.


У дітей відсутнє право голосу на виборах, але згідно з ст. 13 ч. 1 Конвенції ООН про права дитини, у ниє є «право вільно висловлювати свої думки в усній, письмовій чи друкованій формі, у формі творів мистецтва чи за допомогою інших засобів на вибір дитини».
Головна мета конкурсу – сприяти розвитку дитячої творчості, залучення якнайширшого кола дітей до активної роботи по підвищенню творчого інтелектуального рівня підростаючого покоління.


Головними завданнями конкурсу є:


– привернення уваги громадян до проблеми вільного вибору майбутнього нашими дітьми, відповідальність дорослих за свій вибір перед нащадками;


– виявлення і відзначення найкращих мистецьких робіт.


2. Організатори конкурсу.


Організатором конкурсу є Єдиний Центр за ініціативи Благодійного фонду «ЛІРОС». Безпосередню організацію та проведення конкурсу здійснює Оргкомітет, суддівство – незалежне журі з числа представників громадських організацій та відомих діячів культури, склад якого затверджується Оргкомітетом.


3. Учасники конкурсу.


Учасником конкурсу може стати кожна українська дитина. Підведення підсумків конкурсу проходить у п’яти вікових групах (номінаціях): до 6 років, 7-9, 10-12, 13-15, 16-18 років
.


4. Подання малюнків на конкурс.


Малюнок, що подається на конкурс, має бути надісланий на поштову адресу відповідної регіональної організації «Єдиного Центру» (вказується окремо в регіональних оголошеннях) і відповідати наступним вимогам:
а) оформлюватися без втручання дорослих;
б) висвітлювати тему конкурсу («Я люблю Україну!»);
в) містити на окремому аркуші розміром 10х10 см., прикріпленому на звороті роботи, ім’я та прізвище автора, дату і рік народження, місце навчання (назву навчального закладу, клас чи групу), поштову адресу з індексом і контактні телефони.

Кількість робіт від однієї особи приймається без обмежень.

5. Визначення кращих робіт.


Регіональні організації Єдиного Центру організовують виставки робіт, що надійшли на конкурс. Регіональні журі, сформовані регіональними організаціями Єдиного Центру, визначають по 10 кращих робіт в кожній віковій групі конкурсу і  пересилають їх в Київ для організації Всеукраїнської виставки.
До Дня знань оргкомітет організовує виставку робіт в під час якої журі визначає кращі роботи і запрошує переможців для нагородження.

6. Право на використання надісланих робіт.


Надсилаючи роботи на конкурс автори погоджуються з тим, що роботи відібрані для виставки, можна використати безкоштовно в подальшій діяльності партії та громадських організацій, спрямованій на один з основних пріоритетів розвитку українського суспільства – захист прав дітей та молоді, забезпечення інтересів основних потреб та розширення можливостей для реалізації потенціалу дітей та юнацтва.


7. Нагородження переможців.


Призовий фонд складається з 7 заохочувальних премій в кожній віковій групі (розміром у 500 грн. кожна), а також три перші премії в кожній номінації:
– 600 грн. (Третя премія);
– 800 грн. (Друга премія);
– 1000 грн. (Перша премія).
Нагородження переможців відбудеться в м. Києві (час і місце буде повідомлено переможцям після підведення підсумків та оприлюднення результатів конкурсу журі).
Дорожні витрати переможців та супроводжуючих осіб (не більше одної) відшкодовуються оргкомітетом.

Прес-служба Житомирської регіональної організації Єдиного Центру

8 (0412) 51-20-70

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі