Культура

На Житомирщину привезли Гран-прі

15 May 2007, 13:00

Гран-прі всеукраїнського фестивалю мистецтв “Київська студентська весна” привезли до Житомирської області. Цю високу нагороду отримав колектив циркової студії “Жанр” міста Бердичева.

Як повідомила інформаційна служба радіостанції „Житомирська хвиля”, студія працює вже три роки, і за цей час двічі отримувала лауреатське звання міжнародного фестивалю дитячих циркових  колективів “Понтійська арена”. Унікальним є й те, що з 24-х дітей, які опановують циркове мистецтво, третина – діти з особливими потребами.

Як зауважив колишній цирковий артист, а сьогодні – очільник і тренер студії “Жанр” Петро Герасименко, перемоги  на фестивалях і в конкурсах– це додатковий стимул для його вихованців.

Участь у фестивалях, навіть для дітей з особливими потребами, на жаль, не є безкоштовною. Тому керівникові студії постійно долводиться вишукувати спонсорів.

Колектив циркової студії “Жанр” має великі плани. Сьогодні діти готуються до міжнародного фестивалю в Болгарії. А ще планують відвідати обласні спеціалізовані навчальні заклади для дітей з  фізичними вадами, щоб показати їм, що людські  можливості необмежені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі