Суспільство

У Житомирській області банківські працівники «нагріли» рідний банк та його клієнтів на 1,7 млн. грн.

16 October 2008, 16:11

Прокуратурою Баранівського району порушено кримінальну справу за фактом зловживання банківськими працівниками службовим становищем, привласнення коштів  банку та клієнтів в особливо великих розмірах, легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом за ознаками скоєння злочинів, передбачених частиною 2 ст. 364, частиною 5 ст. 191, частиною 2 ст. 209 Кримінального кодексу України. 

Як повідомив перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко,  під час перевірки, проведеної прокуратурою Баранівського району спільно з працівниками УМВС у Житомирській області щодо додержання  банківського законодавства при використанні кредитних коштів у районному відділенні банку було встановлено зловживання банківськими працівниками кримінального характеру.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури області 

Зокрема, службові особи районного відділення банку, діючи з корисливих мотивів, в інтересах третіх осіб, маючи доступ до банківської таємниці, інформації про клієнтів, електронно-обчислювальної техніки банку, оформляли фіктивні кредити. Використовуючи фальшиві платіжні документи, порушували банківське законодавство та проводили готівкові операції, внаслідок чого присвоїли банківських та клієнтських коштів на суму майже 1млн. 700 тис.грн.

Працівники банку впродовж декількох років легалізовували грошові кошти через підприємницькі структури, господарюючи за рахунок клієнтів та безпосередньо банку.

Наразі по справі ведеться досудове слідство.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі