Політика

Нардеп Олег Черпіцький: «Дострокові вибори? Українців врятує не «авантюрний оптимізм», а здоровий глузд».

19 October 2008, 11:04

 «Саме час стати на захист української економіки від світової кризи і врешті відкласти в бік ті політичні питання, які нас роз’єднують (НАТО, друга мова, події в Грузії). У НБУ є достатній рівень золотовалютних резервів аби підтримати валютний курс гривні. Монетарна політика НБУ є зараз доволі стриманою (за вересень обсяг готівки навіть зменшився – на 0,3%)» - зауважує народний депутат Олег Черпіцький,  закріплений за 56 виборчим округом Житомира.

Аналізуючи інфляційні процеси в Україні Олег Черпіцький запевняє, що інфляція в Україні могла б бути нижчою, якби не кілька якби:

«Якби парламент і Президент підтримали весь пакет антиінфляційних законів уряду – починаючи від обмеження торговельних надбавок на соціальні товари і закінчуючи скороченням дефіциту державного бюджету на цей рік.                

 Якби Президент не призупиняв антиінфляційні постанови уряду (зокрема, щодо квот на експорт соняшника, щодо розширення можливостей поповнення Держрезерву і т.п.).

Якби на Банковій не провокували інфляцію недолугими панічними заявами і прогнозами. Адже не менше 2% цьогорічної інфляції експерти пояснюють підвищеними інфляційними очікуваннями населення і бізнесу.

Якби не здійснювалися кроки, які напряму стимулюють інфляцію. Зокрема у Рішенні Ради національної безпеки і оборони (затверджене указом Президента України №905/2008) Президент напряму зажадав від уряду, Нацкомісії з регулювання електроенергетики України, а також від органів місцевого самоврядування – підвищити тарифи на газ. Причому, пропозиції Президента (пункти 4, 9 і 10 Рішення РНБОУ від 26.09.2008) призведуть не тільки до зростання тарифів на газ для населення. Але й збільшуються ризики росту інших комунальних тарифів – передусім, на опалення».

Враховуючи наведені факти, член фракції БЮТ Олег Черпіцький важає , що зараз Україні потрібні не дострокові вибори, а зважена і обережна економічна політика.

Прес-служба Житомирської міської організації БЮТ

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі