Суспільство

Здоровью житомирян этой зимой грозят сразу три опасных вируса...

20 October 2008, 09:21

На житомирян цього зимового сезону очікують відразу три штами грипу, причому один з них – новий. Про це нашому кореспонденту розповіла завідуюча протиепідеміологічного відділення Житомирської міської СЕС Наталія Захарова.

Два «старих», що були зареєстровані минулого року, – віруси грипу А і В штамів А/Брісбен 59/07 та В/Флорида 4/06. Цієї зими до них приєднається новий, австралійський вірус грипу А штаму А/Брісбен 10/07. Імунітету проти нього житомиряни, як і всі українці, не мають,- пише газета «Новости по-житомирски»

 

Минулого року у Житомирі максимальні показники захворюваності на грип та гострі респіраторно-вірусні інфекції реєструвалися з 7 по 16 лютого. Цього року рівень захворюваності дещо вищий, аніж минулого року (1719 проти 1382 випадків за перший тиждень жовтня), але вони не перевищують порогового рівня. З 1 по 7 жовтня у Житомирі на ГРВІ захворіло 1205 дітей до 14 років. Випадків грипу не зареєстровано.

Прогнози однозначні: Україну очікує епідемія грипу середньої інтенсивності. Наталія Захарова нагадує: найкращий захист – профілактика. У пік захворюваності уникайте скупчення людей, вживайте рослини, багаті на фітонциди. І щеплення. Має пройти принаймні місяць, щоб імунна система організму виробила антитіла для боротьби з новим вірусом.

Даяна Колос 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі