Суспільство

Кожен сьомий житомирянин має власне авто

24 October 2008, 16:43

Про це нам повідомили у відділі статистики нефінансових послуг Головного управління статистики в Житомирській області. На Житомирщині цей показник традиційно нижчий і складає 113 автомобілів на кожну тисячу осіб. В наданні автопослуг статистики відзначають переважну роль приватного транспорту, пише газета «Новости по-житомирски»

 

Послуги з перевезень пасажирів у нашій області надають 248 приватних підприємців. Щоденно на маршрути області виходить 917 приватних автобусів. Значно покращилось обслуговування пасажирів у маршрутах міського сполучення. Скорочується кількість маломістких «Газелей». На маршрути вийшли автобуси середнього класу типу «Богдан», «Івеко», «Мерседес».

На початок жовтня 2008 року на Житомищині вантажні перевезення здійснювала 951 фізична особа, в той час як у 2003 році їх було всього 250. Третина приватних автомобілів, які здійснюють вантажні перевезення, працюють у міжнародному сполученні. Подальшого розвитку набуває міжобласне транспортне сполучення, повідомляють статистики. Впродовж 2008 року зросла кількість рейсів до столиці. Так, на маршруті Житомир–Київ розпочало діяльність нове підприємство «Космотранс». Відновлено рейси до Луганська, Херсона, Залізного Порту тощо.

Даяна Колос

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі