Суспільство

Житомирская область бьет рекорды: мы четвертые в рейтинге по ожирению!

27 October 2008, 10:33
На Житомирщині більше людей, що страждають від ожиріння, ніж в середньому по Україні. Ця проблема стосується кожного шостого жителя нашого  регіону, і кожного сьомого - по країні.  Такі дані опитування респондентів, які взяли участь  в обстеженні умов життя жителів області.

Начальник відповідного відділу головного управління статистики в області Ірина Ковальська наводить  й інші дані, які свідчать про фізичний стан наших земляків. Зокрема, за часткою населення, яке страждає на ожиріння та крайнє ожиріння, наша область перемістилася з 9 на 4 місце по Україні після Херсонської, Полтавської та Черкаської областей, - про це Житомир.info повідомила радіостанція «Житомирська хвиля»

Недостатня маса тіла, за свідченнями респондентів, була зафіксована лише у двох відсотків населення області. Якщо заняття спортом є ефективним засобом боротьби із зайвою вагою, то доросле населення області значно менше приділяє цьому увагу. Лише третина чоловіків та кожна шоста жінка повідомили, що відвідують спортивні заняття або роблять гімнастику. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі