Суспільство

У Житомирській області в пам'ять жертв голодомору та політичних репресій посадили парк. ФОТОрепортаж

27 October 2008, 18:05

Надзвичайно теплим і сонячним днем виявилася остання неділя жовтня. У цей день біля нещодавно відкритого Меморіалу Пам’яті на території Новороманівської сільської ради було людно - зібралося керівництво району на чолі з головою райдержадміністрації Миколою Іванюком, а також завітали земляки – члени створеного земляцтва житомирян Новоград-Волинського району та міста, що проживають у м. Києві. Вони приїхали з метою залишити по собі пам’ять для наступних поколінь.

Навколо Меморіалу Пам’яті було висаджено 600 кущів граба - таким чином утворилася декоративна огорожа, біля склепу, де поховані останки загиблих воїнів,  утворили сквер із 100 саджанців червоного дуба, а по обидва боки Меморіалу посадили 6 дерев туї. Саджанці надані державним підприємством «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство», керівник Степан Нусбаум.

Працювали всі із задоволенням, цьому сприяла і погода – тепле сонце та блакитне небо. Зробили велику справу, усвідомлюючи, що зелені насадження, як складова частина навколишнього природного світу, відіграють чи не найпершу роль у створенні найважливіших умов існування людства. Це, насамперед, природне багатство, а потім – велика доля економічного потенціалу. Тож збереження і розширення зелених насаджень є основним обов’язком не тільки працівників лісу, а й кожного з нас.

Як відзначив очільник району Микола Іванюк: «Приємно, що наші земляки не забувають своєї малої Батьківшини. Зв’язки між нами та нашими земляками, які проживають у різних куточках світу, мають бути міцними та плідними. А зводити мости співпраці хотлося би навіть не на політиці чи бізнесі, а насамперед, на відродженні та збереженні нашої національної свідомості та національних традицій».

Голова регіонального відділення земляцтва житомирян Анатолій Гордійчук зазначив: «Мені хотілося б, щоб досвід Новоград-Волинського району поширився на всі інші райони Житомирської області, щоб такі проекти як висадка дерев на околицях міста, у містах та населених пунктах, біля автодоріг за участю земляків Житомирщини, керівництва міст і районів, школярів та студентів стали постійно діючими, а не разовими».

Про це Житомир.info повідомила прес-служба райдержадміністрації

Народна мудрість говорить, що кожна людина протягом свого життя повинна зробити три найважливіші речі: збудувати дім, виростити сина і посадити дерево. А якщо садити декілька дерев, то наша планета квітуватиме садами. І це добре розуміють керівники районної влади і наші земляки, що проживають у місті Києві та інших великих містах. 

Тож хай зашумить гаями та заквітне садами наша мала Батьківщина, у спадок для майбутніх поколінь.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі