Місто

Почему власти не могут заставить житомирский транспорт ездить по рассписанию?

27 October 2008, 18:41

8.30 понеділка минулого тижня. На кінцевій зупинці маршрутки №102, що з’єднує селище Довжик з обласним центром, восьмеро дорослих і шестеро дітей.

Люди нервують: попередня маршрутка пішла 15 хвилин тому, наступної не видно. Одні запізнюються на роботу, інші на навчання. Двом мамам перед роботою ще треба «закинути» малят у садочок. «Вранці запізнюєшся, а увечері не можна протиснутися, - обурюються пасажири. – Хай би ходило чотири маршрутки, але хвилина в хвилину. Люди знали б, коли виходити з дому», пише газета «Новости по-житомирски»

 

Маршрутка нарешті під’їхала, і у неї повалив натовп у чоловік тридцять. Перед носом у трьох останніх пасажирів водій зачинив двері і повідомив: «Он наступна під’їхала. У мене графік!». Через «такий чортів графік» водій мав що слухати аж до самого проспекту Миру. Того дня серед пасажирів 102-ї маршрутки була і автор цієї публікації. Із запитанням, хто змусить водіїв дотримуватися розкладу руху, адже близько 70% мешканців Довжика працюють та навчаються у Житомирі, ми звернулися до ТОВ «Залізний пегас». Його телефон переписали в одній із машин сполучення «Житомир-Довжик». Виявилося, із 13 автобусів, що обслуговують даний маршрут, «Залізному пегасу» належить усього п’ять. «Наші хлопці дотримуються графіку, директор за цим слідкує», - запевнили «Новости…» у «Пегасі». Як виявилося, решта 8 автомобілів належить ще трьом приватним підприємствам, 4 з яких – ПП Дорогову. «Запізнення могло статися через перевірки працівниками ДАІ, - сказав нам Юрій Дорогов. – Через нові правила та вимоги наші водії інколи простоюють по 2 години. Однак це поодинокі випадки. Упіймаєте - дзвоніть!».

Начальник транспортного відділу Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк уважно вислухав скаргу і повідомив, що якось уже був у Довжику з перевіркою дотримання перевізниками угод на перевезення пасажирів, укладених з ними облдержадміністрацією. Досі скарг не було. У п’ятницю, 17 жовтня на наше прохання працівники відділу повторно виїхали у селище, однак разючого відхилення у графіку не виявили. На маршруті було 11 автівок замість 13-ти, але інтервал їхнього руху не перевищував 10 хвилин. Начальник відділу запевнив нас, що невдовзі організує повторну перевірку. Головний спеціаліст управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Павло Антонюк розповів «Новостям…», що чи не найбільше скарг житомирян за номером 47-07-09 надходить якраз з приводу недотримання графіку руху маршрутних автобусів. Другою поширеною скаргою є нарікання на культуру обслуговування у маршрутках: водії палять, лаються, голосно вмикають приймачі або відмовляються перевозити пільговиків. На подібну поведінку є управа: перевізників позбавляють одного або кількох графіків руху.

Анна Дмитрієва

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі