Суспільство

Житомирская область вымирает, а из Житомира люди уезжают, куда подальше…

29 October 2008, 08:49

На 6,5 тисяч осіб скоротилося  населення області з початку року. Наразі органи статистики подають такі дані: на Житомирщині проживає мільйон 299 тисяч осіб, в обласному центрі  - 270 тисяч. Зберігається тенденція щодо постійного зменшення населення  в Житомирі.

 Міграція  представлена цифрами – з початку року виїхало майже 4 тисячі жителів,  а прибуло на проживання менше двох з половиною. Проте в деяких райцентрах, хоч і невеликими темпами, кількість жителів зростає. Так, приріст населення зафіксовано  в Коростені, Новоград-Волинському, Малині та в Житомирському районі.

Процеси природного скорочення  грають вирішальну роль в загальній демографічній ситуації регіону. За рік  в області померло 16 тисяч чоловік, а народилося 9 з половиною тисяч. У порівнянні з минулорічним періодом число народжених збільшилося лише на 50 дітей,  але й кількість померлих зросла на 260 осіб. І ще одна негативна тенденція цього року – кількість укладених шлюбів:  у період з січня по серпень на 880 менше, ніж за відповідний період минулого року.

Ця тенденція може тривати й надалі. Одна з причин в тому, що шлюбного віку досягло менш чисельне, у порівнянні з іншими, покоління; оскільки в перші постчорнобильські роки навіть медико-соціальна пропаганда радила жінкам почекати з вагітністю, - повідомляє «Житомирська хвиля».

 

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі