Місто

У Бердичева появился свой собственный флаг і герб! ФОТО

5 November 2008, 10:40

На останньому засіданні депутати райради одноголосно ухвалили рішення про затвердження головних символів району. Розробляти їх допомагала Львівська геральдична палата. Герб і прапор відображають особливості, історичну та сучасну символіку краю. Зелений колір уособлює природні багатства, а червоний підкреслює приналежність регіону спершу до Київської землі, а потім до Волині, герби яких мали червоне поле, пише ТРК ВІК

Два бердиші, широкі сокири у вигляді півмісяця, в середині герба відображають історію заселення краю та оборону проти загарбників. Вінок символізує Бердичівщину, як край з переплетеними традиціями різних народів і культур, а також підкреслює його природні багатства.

Юрій Михальчук, голова Бердичівської районної ради: “Ми намагалися, щоб усі здобутки району були відображені у гербі і прапорі. Є чотири шишки хмелю. Історично склалося, що район був першим у області, а область першою у СРСР по виробництву хмелю. Я думаю, що все відродиться”.

Не всі райони у Житомирській області мають свої символи. Герб і прапор стане подарунком Бердичівщині на 70 річчя, яке край відзначить 24 серпня наступного року.

Автор Юлія Крук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі