Спорт

У Житомирскій області завершився " Автоквест". ФОТО

7 November 2008, 17:50

 

 

Рев моторів, гучні баси та нетерплячі сигнали клаксонів. Це спектакль, на якому всі глядачі одночасно є акторами. Автомобільний квест — це аматорські спортивно-інтелектуальні перегони. У змаганні бере участь команди у складі від двох чоловік, які рухаються містом на автомобілі. Під час гри учасники розв’язують логічні задачі, шукають оригінальні рішення, підказки. По завершенню чергового завдання, гравці отримують наступне. Перемагає команда, яка впоралась швидше за всіх, - пише ВІК Цього разу у квесті по Бердичеву взяло участь 9 команд. Перед початком змагань учасників проінструктували. Обов’язкова умова будь-якого автоквесту — дотримання правил дорожнього руху. Для контролю за швидкістю учасників, на машини закріпили надувні кульки. Досвідчені організатори кажуть, при їзді більше щестидесяти км/год вони лопаються. Якщо таке станеться — мінус дві хвилини часу.

 

Отже перше завдання. Для його виконання потрібно було сфотографуватися з «валютчиком» на базарі. Обов’язкова умова — купа грошей у руках. На першому контрольному пункті проводилася акція «кидай палити». Там учасники обмінювали цигарки на апельсини. Далі фізичні вправи: потрібно було прострибати навколо пам’ятника Шевченку у мішку. Наприкінці — малюнок крейдою на асфальті на тему кохання. За кращі роботи — окремі призи. Лише виконавши всі умови, гравці отримали наступне завдання.

Далі учасникам необхідно було сфотографуватися на фоні місць, опис яких був зашифрований. Танк на привокзальній площі — залізний панцир Великої вітчизняної війни. Вітрильник — кафе «Алые паруса». На наступному контрольному пункті гравцям довелося надягти протигази.

Де буде фініш змагання знала лише продавщиця «Колобку». Але за просто так видавати інформацію вона відмовилась. Довелося їсти лимон, причому без цукру. Але дівчатам — сподобалося.

Підбиття підсумків відбулося на Шандорі. Команд — переможців вітали як професійних гонщиків — із шампанським. На честь всіх, хто брав участь — салют. Сергій Панасовець, переможець квесту: “Хочу выразить огромную благодарность всем организаторам, всем, кто принимал участие. Провели – супер, удовольствия – море, адреналина – куча. Огромное спасибо своему экипажу, если б не они, мы бы не заняли первого места”.

Організатори змагань кажуть, автоквест — альтернатива традиційному дозвіллю молоді у барах та ресторанах. Запал енергії та дозу адреналіну, які учасники отримують, беручи участь у грі — найкраща винагорода. Олександр Базилевський, організатор квесту: “Змагання організували, щоб наша молодь краще проводила свій досуг, веселіше. Обов’язково нагадали учасникам про правила дорожнього руху. Здається, всім сподобалось”.

Наприкінці і учасники, і організатори побажали, щоб такі змагання проводилися частіше і щоб жителі міста більш активно брали у них участь.

Автор Алла Губко

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі