Суспільство

В Житомире 8 ноября открывается сезон охоты!

8 November 2008, 14:03
На Житомирщині 8 листопада відкривається сезон полювання на хутрових звірів, а також колективне, облавне та індивідуальне полювання на парнокопитних тварин, яке закінчиться 28 грудня.
 Дозволеними днями полювання є субота та неділя.
Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем становить – один заєць. Норма відстрілу єнотоподібного собаки та лисиці не лімітована. Полювання на мисливських тварин проводитиметься за наявності в користувачів угідь матеріалів діючого мисливського упорядкування. 
Полювання на зайця – русака, єнотоподібного собаку, вовка та лисицю буде проводитись за відстрільними картками, що видаються користувачами мисливських угідь, у межах установленої пропускної спроможності угідь. Полювання на диких парнокопитних тварин, куниці лісової, бобра проводиться за ліцензіями.
Колективне та облавне полювання на парнокопитних тварин дозволяється в складі не більше 20 (двадцяти) мисливців, включаючи нагоничів, і не більше двох разів в одному мисливському угідді (квартал, поле) протягом сезону, днями відстрілу є субота та неділя,- повідомляє офіційний сайт МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА УКРАЇНИ


Індивідуальне полювання проводиться одним мисливцем, дозволеними днями відстрілу є всі дні тижня.
В даному контексті слід відмітити, що користувачі мисливських угідь мають забезпечити дотримання порядку обліку, видачі й повернення ліцензій, відстрільних карток, організацію та здійснення полювання. 
Прихильники полювання та користувачі мисливських угідь мають при проведенні полювання суворо дотримуватись вимог та норм чинного законодавства.
Поряд з цим, інспекторами Державної екологічної інспекції в Житомирській області спільно з працівниками УМВС будуть проводитись регулярні рейди по виявленню фактів браконьєрства та інших порушень при проведенні полювання.
Державна екологічна інспекція звертається до всіх любителів полювання: при наявності порушень просимо повідомляти інспекцію за телефоном у Житомирі 42- 07-96.
 

https://www.zhitomir.info/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі