Суспільство

Як Житомирська обласна організація ветеранів передала ветеранам Київщини гільзу з капсулою землі з "Рубіжа Мужності". ФОТОрепортаж

12 November 2008, 12:54

11 листопада біля знаку "Житомирська область" (на межі Київської та Житомирської областей) відбулося відкриття першого етапу проведення в області всеукраїнської естафети "Слава визволителям Вітчизни".

Делегацію від Київської області, яка передала естафету житомирянам, зустрічали ветерани Великої Вітчизняної війни, керівники ветеранських організацій та представники Брусилівського, Малинського, Новоград-Волинського, Попільнянського, Радомишльського та Житомирського районів.

"Понад 400 тисяч наших земляків воювали на різних фронтах Великої Вітчизняної війни. Тому приймати естафету для Житомирської області – велика честь" – такими словами звернувся у листі до представників Київської області голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Забела, - про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Естафета "Слава визволителям Вітчизни" проходитиме в районах та містах області по напрямках наступу армій І-го Українського фронту і завершиться 14 січня 2009 року.

Представники Житомирської та Київської обласних організацій ветеранів обмінялись символічними знаками естафети – кияни подарували книгу "Советский солдат" – збірку документальних матеріалів про героїзм рядових Великої Вітчизняної війни. Рада Житомирської обласної організації ветеранів передала ветеранам Київщини гільзу з капсулою землі з "Рубіжа Мужності" – це Монумент в с.Осівці Брусилівського району, встановлений на місці запеклих боїв за Київ під час Великої Вітчизняної війни.

 

Довідково: Відповідно до Закону України від 20 квітня 2000 року № 1684-ІІІ "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" та з нагоди 65-ї річниці визволення України та Житомирської області в період з 11 листопада 2008 року (початок визволення області 11 листопада 1943 року) по 14 січня 2009 року (день завершення визволення області  - 14 січня 1944 року) відбудеться естафета "Слава визволителям Вітчизни".

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі