Політика

Олег Черпіцький: « БЮТ готовий взяти участь у голосуванні за нового спікера»

14 November 2008, 07:46

Член фракції БЮТ у Верховній Раді Олег Черпіцький, коментуючи звільнення з посади спікера Арсенія Яценюка, зазначив: «Голосування за звільнення діючого спікера, продемонструвало українцям справжню сутність Президента та виявило його прихильників у парламенті. Щоправда така «відвертість» не стала для них позитивною».

Аби «спікеріада» сьогодні не стала затяжним процесом, який знівелює позитивні зрушення у парламенті, націлені на подолання факторів світової кризи в українській економіці та намічені бюджетні зміни, фракція БЮТ готова взяти участь у голосуванні за нового спікера й навіть підтримати кандидатуру Володимира Литвина, за умови виконання двох принципових «але».

«По-перше, голосування має відбутися легітимно відповідно до регламенту таємним шляхом за допомогою бюлетенів. По-друге, бютівці можуть підтримати кандидатуру Литвина на посаду спікера, лише у разі входження його блоку до демократичної коаліції» - зазначив народний депутат.

На запитання журналістів щодо ймовірності відставки уряду, Черпіцький відповів: «Недовіра діючому уряду, за умов, які сьогодні склалися у стінах парламенту, може бути проголосована. Цілком. Погляньте на голосування за відставку Арсенія Яценюка. Проте навіть за голосування 226 нардепів за відставку Уряду Тимошенко, він продовжить діяти в інтересах українців у статусі в.о.»

Олег Черпіцький відкидає можливість формування нової коаліції у складі чотирьох партій – ПР, КПУ, БЛ та ЄЦ.

Адже єцівці є складовою НУ-НС і не можуть виступати самостійним гравцем, для цього потрібне рішення фракції НУ-НС, яке у нинішніх умовах, на думку бютівця, навряд чи є можливим.

 

Прес-служба Житомирського міського БЮТ.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі