Спорт

Кинологи из Житомирской области доказали, что умеют дрессировать овчарок не хуже других. ФОТО

14 November 2008, 15:12

Команда з трьох вівчарок – вихованців Бердичівських дресирувальників посіла третє місце на відкритому обласному турнірі-багатоборству з послухання «Чорномор’я 2008», який пройшов в Одесі. 26 собак найрізномантніших порід з усіх регіонів України змагалися у трьох видах дресирувальних дисциплін,- повідомляє ВІК

Перша – ОБІДЕНС (Obedience) – найпростіша ступінь системи підготовки собак усіх порід. Основним завданням тут було показати високу ступінь керованості тварин.

 

Другий курс дресирування «Собака у місті» створений для того, щоб вирішити питання соціалізації та адаптації тварин. Перевіряються вироблені у них норми поведінки, що їх диктує оточення, наприклад, як собака поводиться серед незнайомих людей, як реагує на постріл.

У дисципліні - «Собака – компаньон» тварина і людина працюють як одна команда. Головна умова – пес повинен бути вихований безпосередньо хазяїном.

Тренер-кінолог Юрій Пухальський розповідає, що підготовка тварин саме для таких видів змагань значно відрізняється від дресирувань для захисту чи караульної служби. Головне – побороти у собаці агресію. У випадку його вихованця – Тагіра це було досить складно. Пес декілька років охороняв виправну колонію. Юрій Пухальський, тренер-кінолог: "За два с половиною місяці в собаці порібно було погасити агресію до навколишньогшо світу і зробити з неї спортсмена. При цьому я хотів, щоб у нього залишилися якісь охоронні якості. Головна задача у спортивному дресируванні – добитися, щоб собака була лояльною до оточуючих. У службовому сам процес проходить набагато жосткіше".

При виборі собаки досвідчені кінологи радять звернути увагу на його породу . Одні будуть незамінними охоронцями, а інші – поладнають з вашими дітьми і стануть другом родини. Тому, в першу чергу, потрібно визначитися для яких цілей потрібна тварина

Автор Алла Губко

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі