Суспільство

В Житомирской области не проходит "бум" на мобильные телефоны

14 November 2008, 16:28

На кожен апарат стаціонарного телефонного зв’язку в області припадає приблизно 4 мобільних телефони. Мобільний зв’язок швидкими темпами захоплює  ринок комунікацій. За даними статистики, на 1 жовтня 2008 року кількість абонентів мобільного зв’язку склала один мільйон триста тисяч, що на 23 відсотка більше попереднього року. В роздрібній торгівлі щомісяця реалізовується понад 3,5 тисячі мобільних телефонів, - про це Житомир.infoповідомила радіостанція «Житомирська хвиля»

Водночас, стаціонарних телефонних апаратів на початок року в області налічувалося трохи менше трьохсот тисяч. Забезпеченість населення  в даному випадку майже на рівні України – 51 апарат н 100 сімей, в той час, як по країні цей показник становить 53 телефони. Але черга на встановлення домашніх телефонних апаратів залишається. Станом на початок року телефонізації  чекали 58 тисяч сімей, з них понад 40 відсотків – це жителі сільської місцевості. І кожен шостий  в черзі  - пільговик. За весь минулий рік власниками домашніх стаціонарних телефонів стали 9 тисяч осіб. 

Сфера послуг зв’язку - традиційно прибутковий сектор економіки:       

«Сьогодні в області  функціонують 21 –е підприємство. Для яких надання послуг зв’зку є основним видом діяльності. Упродовж останніх років їх кількість залишається майже незмінною. В той час, як доходи з 2002 року зросли  в 2,5 рази.  І за 2007 рік становили 152 мільйона гривень», – повідомила заступник начальника головного управління статистики в Житомирській області Тетяна Бульчак. 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі